Crassula Perforata - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Crassula Perforata 11cm

3,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465422721

Leírás

Crassula Perforata 11 cm-es cserépben. A növény mérete változó.

A Crassula Perforata bemutatása

Ez egy szukkulens növény, amely a dél-afrikai Köztársaságban őshonos. A Crassula fajok nagyon változatosak lehetnek, ám a leginkább megkülönböztethető a nagy, lapos, kerek levelekkel, amelyek lyukakkal borítottak. A levelek szürkészöld színűek, a szárak pedig vörösesek. A növény akár 60 cm magasra is megnőhet, és piros virágokat hozhat. Könnyen tartható növény, és ideális választás azoknak, akik kezdők a szukulens növények gondozásában.

Crassula Perforata gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Helyezd el világos, de közvetlen napsugárzástól védett helyre.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Öntözd meg alaposan, majd hagyd, hogy a föld felső rétege kissé kiszáradjon az öntözések között. A túlöntözés elkerülése érdekében használj jó vízelvezetéssel rendelkező cserépet.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerüld a hőmérséklet hirtelen változását és a huzatot.

Tápozás: Nem igényel rendszeres tápozást. Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer adhatsz neki kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldatot.

Átültetés: Átültetésre általában 2-3 évente van szükség, amikor a növény gyökerei megtöltik a cserép alját. Ültessük át tavasszal vagy nyáron, egy nagyobb cserépbe, amelyben a növény tovább növekedhet.

Kártevők és betegségek: Általában nem hajlamos betegségekre vagy kártevőkre, de azért érdemes odafigyelni néhány dologra. Az állandóan nedves talaj károsíthatja a növény gyökerét, és gondot okozhat a gomba vagy a baktériumok elszaporodása is. A levelek sárgulása és lehullása a túlöntözés jele lehet, míg a levélszélek sárgulása és barnulása a tápanyaghiány miatt alakulhat ki.

Toxicitás: A növény levelei és szára mérgező lehet emberekre és állatokra egyaránt. A mérgező anyagok hatása legtöbbször hányást, hasmenést, bőrkiütéseket és gyomorpanaszokat okozhatnak.

Összegzés

Bízunk benne, hogy az útmutatónk segített a Crassula Perforata helyes gondozásában. A növény csodálatos kiegészítője lehet otthonodnak vagy irodádnak, és könnyen tartható, ha betartod az említett gondozási tippeket. Ha bármilyen kérdésed van a növény gondozásával kapcsolatban, ne habozz felkeresni egy szakértőt, vagy fordulj bátran hozzánk bizalommal, írj nejünk a Facebook oldalunkon: Moai Jungle vagy kérdezd meg eladóinkat a boltban!

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Crassula Perforata 11cm” értékelése elsőként