Crassula Marginalis - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Crassula Marginalis 11cm

2,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Crassula Marginalis 11 cm-es cserépben. A növény mérete változó.

A Crassula Marginalis bemutatása

A Crassula Marginalis egy szép, apró szobanövény, amely az öröklét családjába, azaz a Crassulaceae családba tartozik. Származási helye Dél-Afrika, és számos színben kapható, mint például zöld, sárga és piros. Különlegessége, hogy szépen változtatja a színét a napsütés hatására, és a levelek felső részei pirosra változnak. Neve onnan származik, hogy a levelei a növény szélén helyezkednek el.

Crassula Marginalis gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Helyezzük a növényt világos, de közvetlen napfénytől védett helyre.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Öntözzük meg alaposan, majd hagyjuk, hogy a föld felső rétege kissé kiszáradjon az öntözések között. Túlzott öntözés esetén a növény könnyen megrohadhat.

Páratartalom: Nem igényel magas páratartalmat.

Hőmérséklet: Optimális hőmérséklete 18-24°C.

Tápozás: Nem igényel túl gyakori tápozást. Tápozzuk meg a növényt hetente egyszer-kétszer egy kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Átültetésre csak akkor van szükség, ha a gyökerek már kilógnak a cserépből. A cserép méretének megválasztása nagyon fontos, mert a Crassula Marginalis nem szereti a nagy cserépeket. Az átültetést tavasszal vagy nyáron végezzük.

Kártevők és betegségek: Ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben. Azonban figyeljünk a levéltetvek, takácsatkák és pókfélék megjelenésére.

Toxicitás: A növény levelei és szára mérgező lehet emberekre és állatokra egyaránt. A mérgező anyagok hatása legtöbbször hányást, hasmenést, bőrkiütéseket és gyomorpanaszokat okozhatnak. Ha a növényt kisgyermekek vagy háziállatok veszik a szájukba, azonnal fordulj orvoshoz vagy állatorvoshoz. Fontos, hogy a növényeket mindig nehezen hozzáférhető helyen tartjuk, ahol a gyermekek és állatok ne tudják elérni őket.

Betegségek és kártevők: Ellenálló növény, azonban az elszáradt levelek és szárak gombás betegségeket vonzhatnak. Ha a levelek barnulni kezdenek, lehet, hogy túl sok a víz vagy túl nedves a talaj. Ellenőrizd a növény környezetét, és csökkentsd az öntözést. A levéltetvek és a takácsatkák időnként megtámadhatják ezt a növényt, de általában könnyen eltávolíthatók egy kis szappanos vízzel vagy alkohollal átitatott vattapamaccsal.

Összegzés

A Crassula Marginalis egy szép és könnyen tartható növény, amely szépen mutat az otthonodban vagy az irodádban. Ha gondoskodsz róla megfelelően, sokáig élvezheted a szép megjelenését és a zöld színét. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bátran.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Crassula Marginalis 11cm” értékelése elsőként