Pellaea Rotundifolia - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Pellaea Rotundifolia 12cm

2,600 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465422776

Leírás

Pellaea Rotundifolia 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 20 cm magas.

A Pellaea Rotundifolia bemutatása

A Pellaea Rotundifolia, egy apró és dekoratív páfrányfaj, amelyet szobanövényként is gyakran használnak. Természetes élőhelye Dél-Afrika, Új-Zéland és Ausztrália trópusi területein található, de könnyen tartható beltéri növényként is. A növény kis mérete és sűrű levelei miatt kiváló választás lehet azok számára, akik kis helyen szeretnének növényt nevelni, vagy akiknek kevés tapasztalatuk van a növénygondozás terén.

Pellaea Rotundifolia gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Helyezzük el világos, de közvetlen napfénytől védett helyen.

Öntözés: A növény mérsékelt öntözést igényel. Ügyeljünk rá, hogy a talaj felső rétege mindig kicsit szárazon legyen az öntözések között. A túl sok víz és a pangó nedvesség károsíthatja a gyökereket.

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat. Ha a lakásunk levegője száraz, érdemes párásítót használni a növény környezetében.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. A hideg, huzatos helyeket kerüljük.

Tápozás: A Pellaea Rotundifolia nem igényel sok tápanyagot, így csak ritkán szükséges tápozni. Ha mégis szeretnénk tápanyagot biztosítani a növénynek, akkor érdemes tavasszal vagy nyár elején, hetente egyszer-kétszer, kiegyensúlyozott szobanövény-tápoldattal tápozni.

Átültetés: Lassan növő növény, így nem szükséges gyakran átültetni. Általában 2-3 év elteltével érdemes átültetni egy nagyobb cserépbe. A cserép aljának felszerelése nagyon fontos, mivel a pajzsikék nem tolerálják a pangó vizet.

Kártevők és betegségek: Viszonylag ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben, azonban előfordulhatnak rajta levéltetvek vagy pajzstetvek. Amennyiben észleled ezek jelenlétét, ajánlott azonnal elkezdeni az ellenük való küzdelmet.

Azonban hajlamos lehet különböző gombás betegségekre, mint például a penész, a rozsda vagy a fekete foltosság. Ez általában a túlzott öntözés és a magas páratartalom miatt fordul elő. Ha ilyen betegségre gyanakszol, azonnal szüntesd meg a túlzott öntözést és párásítást, valamint távolítsd el a beteg részeket. Szükség esetén fungicid permetezéssel is kezelheted a növényt.

Figyelem: A Pellaea rotundifolia enyhén mérgező lehet, kis mennyiségű mérgező anyagot tartalmazhat. Ha a növényt kisgyermekekkel vagy háziállatokkal rendelkező lakásban tartod, érdemes olyan helyre helyezni, ahol nem hozzáférhető. Ha a növény bármely részét lenyelik, azonnal fordulj orvoshoz vagy állatorvoshoz.

Összefoglalás:

Reméljük, hogy az információk segítenek abban, hogy egészséges és gyönyörű Pellaea rotundifoliád legyen. Amennyiben további kérdéseid merülnek fel a növény gondozásával kapcsolatban, fordulj szakemberhez vagy kertészhez. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pellaea Rotundifolia 12cm” értékelése elsőként