Lithops - Moai Jungle - Több, mint gondolnád - Lithops

Lithops 10cm

3,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465424671

Leírás

Lithops 10 cm-es cserépben. A növény átlagosan 12 cm magas.

A Lithops bemutatása

A Lithops (Lithops karasmontana) egy különleges sziklakerti növény, amely a dél-afrikai Középsivatagból származik. A növény neve görög eredetű, jelentése “kő” és “hasadás”, amely utal a két sziklalevél közötti repedésre. A Lithops több sziklalevélből áll, amelyek a növény testének részét képezik, és amelyek egyedi mintázattal és színvel rendelkeznek. A növény virágai apróak, fehérek vagy sárgák lehetnek, és csak ritkán nyílnak meg.

Különlegessége abban rejlik, hogy szinte teljesen elrejtőzik a környezetében, és a sziklák között észrevétlenül él. A növények természetes környezetében a nagy hőmérséklet-ingadozásokhoz, az alacsony víz- és tápanyagellátáshoz, valamint a napfénynek való kitettséghez alkalmazkodtak.

Lithops gondozási útmutató:

Fényigény: Számára ideális a közepes erősségű napfény vagy az árnyékos környezet. A növény károsodhat, ha túl sok vagy túl kevés napfénynek van kitéve.

Öntözés: Szárazságtűrő növény, amely csak időszakosan igényel öntözést. Öntözd meg alaposan, amikor a föld teljesen kiszáradt, majd hagyd, hogy a növény megszáradjon az öntözések között.

Páratartalom: Nem igényel magas páratartalmat.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet a Lithops számára 18-27°C között van. A növény számára káros lehet a hirtelen hőmérséklet-változás és a huzat.

Tápozás: Nem igényel tápozást.

Kártevők és betegségek: A Lithops általában ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben, de az ápolás hanyagolása esetén fertőzések vagy betegségek léphetnek fel. A túlzott öntözés miatt könnyen kialakulhat a gyökérrothadás, amely az elpusztuláshoz vezethet. A túlzott öntözést el kell kerülni, különösen a nyugalmi időszakban, amikor a növény nem igényel sok vizet.

A levéltetvek, pajzstetvek és takácsatkák is megtámadhatják, és károsítják a növény szövetét. A rovarirtó szerek használata nem javasolt, mivel a Lithops érzékeny a vegyi anyagokra. A kártevők elleni küzdelem legjobb módja a megelőzés, amely magában foglalja a növények rendszeres ellenőrzését és a fertőzött részek eltávolítását.

Azonosítása és kezelése a betegségek és kártevők esetén nehéz lehet, ezért ha gondot észlelsz a növényeden, érdemes szakemberhez fordulni a segítségért. A megfelelő gondozás és a rendszeres ellenőrzés segít megőrizni a Lithops egészségét és szépségét.

Összefoglalás:

Szukkulens növény, amelynek az ápolása egyszerű és kevés ondozást igényel. A túlöntözés, a gyökérrothadás és a túl magas páratartalom azonban problémát okozhat. Az átültetésre csak akkor van szükség, ha a növény megnő és az edénye kicsi lesz. A Lithops-nak nagyon fontos a megfelelő fénymennyiség, és a túl erős napfényt el kell kerülni. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lithops 10cm” értékelése elsőként