Gynura - Moai Jungle - Több, mint gondolnád - Gynura

Gynura 12cm

3,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465424657

Leírás

Gynura 12 cm-es cserépben. A Gynura átlagosan 8 cm magas.

Gynura vagy édesköménylevél egy évelő dísznövény, amely gyakran használják beltéri dísznövényként. A Gynura a Compositae vagy Asteraceae családba tartozik, és eredeti élőhelye Délkelet-Ázsia. A növény puha, szőrös levelei érdekes, zöld vagy lila színűek lehetnek, amelyek árnyalatai változnak a fény hatására. A Gynura könnyen gondozható, és szép díszítőelemként szolgálhat a beltéri környezetben.

Gynura gondozása:

Fényigény: A Gynura közepes vagy erős fényigényű növény. Helyezd el a növényt világos, közvetlen napfénytől védett helyre.

Öntözés: A Gynura mérsékelten öntözést igényel. Az öntözést csak akkor végezzük el, amikor a talaj felső része száraz tapintásra. Ügyeljünk arra, hogy ne álljon a víz a cserép alján, hogy elkerüljük a gyökérrothadást.

Páratartalom: A Gynura magas páratartalmat igényel. Szüksége lehet párásításra, különösen akkor, ha száraz a beltéri levegő.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet a Gynura számára 18-27°C között van. Kerüljük a hirtelen hőmérséklet-változásokat és a huzatot.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban, azaz tavasztól őszig havonta egyszer tápozzuk a Gynurát egy vízoldható tápoldattal.

Átültetés: Az átültetést általában tavasszal vagy nyáron végezzük. Ültessük át a növényt nagyobb, jól szellőző cserépbe. Friss, jó minőségű talajt használjunk, amely jó vízáteresztő képességgel rendelkezik.

Kártevők és betegségek: A Gynura érzékeny a pajzstetvekre és a levéltetvekre. Az elszigeteltség, a túlöntözés vagy a túl hideg helyek szürkerothadáshoz vezethetnek.

Toxicitás: A Gynura nem mérgező az emberek és a háziállatok számára.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gynura 12cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük