Sarracenia Mix - Moai Jungle - Több, mint gondolná

Sarracenia Mix dobozban 6cm

3,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465424763

Leírás

Sarracenia Mix dobozban 6 cm-es cserépben. A növény átlagosan 10 cm magas.

A Sarracenia bemutatása

A Sarracenia, egy évelő húsos növény, amely a húsevő növények családjába tartozik. Az Egyesült Államok keleti partvidékén és Kanada déli részén őshonos, és különösen a mocsaras területeken nő meg. Különlegessége, hogy a levélből kialakult “pohárba” csapdát alakít ki, amelybe rovarok zuhannak, majd azokat a levél belső fala mentén található kis szőrökkel visszatartja, így azok elpusztulnak és a növény tápanyagot nyer belőlük.

Sarracenia gondozási útmutató:

Fényigény: Nagy fényigényű növény, szüksége van a közvetlen napsütésre. Az optimális hely a teljes napfényes, napos hely.

Öntözés: Vízigénye közepes. A talajnak mindig nedvesnek kell lennie, de ügyelj arra, hogy a víz ne álljon a csészékben, mivel az gyorsan gyökérrothadást okozhat. A legegyszerűbb módja annak, hogy megőrizd a megfelelő nedvességi szintet, hogy a csészéket 1/3-ig feltöltöd tisztított vízzel.

Tápanyagigény: Húsevő növény, így tápanyagot a rovarokból nyer. A növényt nem szabad trágyázni vagy műtrágyát használni, mivel az káros lehet. Azonban, ha nincs elegendő rovar a környezetben, a Sarracenia etethető például darázslégyekkel, amelyeket közvetlenül a levélbe kell helyezni.

Hőmérséklet: Számára az optimális hőmérséklet 10 és 35 Celsius fok között van. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl hideg vagy túl meleg a helye.

Átültetés: Csak akkor kell átültetni, ha a gyökerei teljesen kitöltik a cserépet. A legjobb időpont az átültetésre a tavasz vagy az ősz, amikor a növény pihenő állapotban van. A megfelelő méretű cserép kiválasztása mellett ügyelni kell a megfelelő talajra is. A sarracenia számára az alacsony tápanyagtartalmú, savas talaj az ideális.

Kártevők és betegségek: A sarracenia természetesen ellenálló a betegségekre és kártevőkre, de bizonyos körülmények között megbetegedhet. A leggyakoribb probléma a fekete levélfoltosság, amely a leveleken fekete foltokat okozhat. Ez a betegség általában a nedves és meleg időjárás következtében alakul ki. A betegség megelőzésére és kezelésére fontos, hogy a növényt száraz helyen tartsuk, a leveleket pedig rendszeresen permetezzük. A sarracenia kártevői közé tartoznak az atkák és a csigák. Az atkák elleni védekezéshez ajánlott a permetezés, a csigákat pedig lehetőleg távol tartsuk a növénytől.

Összefoglalás:

A Sarracenia egy érdekes és díszes húsevő növény, amely szépen mutat a kertben vagy az erkélyen. Ha betartjuk az ápolási útmutatót, akkor hosszú éveken át élvezhetjük ennek a különleges növénynek a látványát. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sarracenia Mix dobozban 6cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük