Polyscias Butterfly - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Polyscias Butterfly 6cm

2,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465424756

Leírás

Polyscias Butterfly 6 cm-es cserépben, a növény átlagosan 20cm magas.

A Polyscias Butterfly bemutatása

A Polyscias Butterfly egy trópusi szépség, amely a csalánfélék családjába tartozik, és a Polynesiai szigeteken őshonos. Nevét az elképesztően szép, lepkékhez hasonló leveleiről kapta. A növény általában fa alakjában nő, magassága 2-3 méter lehet. Az elágazó szárakon apró, összetett levelek helyezkednek el, melyeket színük, alakjuk és a levelek elrendeződése miatt választanak sokan a lakásukba.

A Polyscias Butterfly egy elég könnyen tartható növény, amely szépen fejlődik beltéri körülmények között is.

Polyscias Butterfly gondozási útmutató:

Fényigény: Közepesen fényigényes növény, de szereti a világosabb helyeket. Tartsuk távol a közvetlen napsütéstől, mert az károsíthatja a leveleket.

Öntözés: Inkább szereti, ha kiszáradásig hagyjuk a talajt, mintsem ha túlöntözzük. Az öntözéseket ellenőrizzük a talaj felső rétegének tapintásával, amelynek érintésekor száraznak kell lennie. A levelek és az ágak permetezése segít a levegő páratartalmának növelésében, amit kedvel.

Tápoldat: Növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta tápoldatozzuk, de ügyeljünk, hogy csak a tápoldat által javasolt mennyiséget adjuk hozzá az öntözővízhez.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-24 °C. A hőmérséklet változásait kerüljük.

Átültetés: Általában 2-3 évente van szükség, amikor a növény gyökerei megtöltik a cserép alját. A legjobb időpont az átültetésre a tavasz, amikor a növény megkezdi az aktív növekedési időszakát. Válasszunk olyan nagyobb cserépet, amelyben a gyökerek és a növény könnyen elférnek. Ügyeljünk arra, hogy a cserép alján legyenek lyukak a vízelvezetés érdekében, és használjunk jó minőségű, tápanyagban gazdag földkeveréket.

Kártevők és betegségek: Hajlamos lehet a levéltetvek, a pajzstetvek és a takácsatkák fertőzésére. A rovarok jelenlétét általában a levélcsúcsok elszíneződése, deformációja és egyéb károsodások mutatják. Használjunk rovarirtó szert, vagy távolítsuk el a fertőzött részeket. A növényeket időnként ellenőrizni kell a kártevők jelenlétére, és szükség esetén azonnal cselekedni, hogy megakadályozzuk a fertőzés terjedését.

Összefoglalva:

Mutatós szobanövény, amely szép leveleivel és könnyű gondozhatóságával kiemelkedő a lakásban vagy az irodában. A növénynek fontos a megfelelő világítás és öntözés, valamint az átültetés szükségessége is előfordulhat. A kártevők és betegségek közül a pókhálós atkák és a tripszek a leggyakoribbak, de ezek megelőzhetőek a megfelelő gondozással és az időben történő beavatkozással. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Polyscias Butterfly 6cm” értékelése elsőként