Philodendron Gloriosum Dark Form - Moai Jungle - Több, min

Philodendron Gloriosum Dark Form 9cm

4,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512354111

Leírás

Philodendron Gloriosum Dark Form 9 cm-es cserépben. A Philodendron Gloriosum Dark Form növény átlagosan 20 cm magas.

Philodendron Gloriosum Dark Form bemutatása:

Szaporán növekvő, szív alakú, fényes levelek jellemzik a Philodendron Gloriosumot. A Philodendron Gloriosum Dark Form attól különbözik, hogy a szabályos levélformához képest sötétebb levélszínű, finom és határozott erezetű, kifejezetten kerek levélnyél, levélszélein vöröses körvonal. Tartása nem nehéz, trópusi eredete lévén világos vagy szórt fényű, párás környezetben érzi jól magát, és ha időnként lemetszünk belőle, egy egészséges, burjánzó növényt kapunk. A Philodendront betegségek nem jellemzik, kártevői általában csak elhanyagoltság következtében támadhatják meg. Habár gyermektől és háziállattól óvni kell, hiszen mérgező nedvet tartalmaz. Ideális helyre téve és egy karóra felfuttatva a Philodendron kellemes dzsungel hangulatot idézhet otthonunkba.

A Philodendronok egy része szépn tud futni, kúszni, ezekkel kapcsolatban ebből a blogposztunkból tudhatsz meg többet!

A Philodendron Gloriosum Dark Form gondozása:

Fényigény: Közepes vagy alacsony fényigényű növény. Jól bírja az árnyékos vagy részlegesen árnyékos helyeket, és kerülni kell az erős, közvetlen napsütést.

Öntözés: Szereti a mérsékelt öntözést. Öntözd meg a növényt, amikor a talaj felső rétege kiszáradt. Ügyelj arra, hogy ne áztasd túl a növényt, mert a túlzott vízhatás gyökérrothadáshoz vezethet, ha többet szeretnél erről megtudni, olvasd el blogcikkünket!

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel, ez az  ideális számára. Ha a levegő száraz, használj párásítót vagy permetezd be rendszeresen a leveleket, hogy megemelkedjen a páratartalom.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet a számukra 18-24°C között van. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot, erről és a helye szobanövény gondozásról szóló cikkünket itt olvashatod el.

Tápozás: Fontos számára a rendszeres tápozás. Tápozd a növényt az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer egy vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, mi a Bioremiq tápoldatot ajánljuk!

Átültetés: Általában évente egyszer vagy két évben szükséges. Az átültetést végezd el a növény aktív növekedési időszakában, használj jó vízelvezetéssel rendelkező talajkeveréket, és ültessd át a növényt egy nagyobb cserépbe, amikor a gyökérrendszer már kitöltötte a jelenlegi edényét. Próbáld ki a kifejezetten Philodendronok számára kifejlesztett Soil Ninja földkeveréket, vagy az általunk készített Moai földet, vagy keverj sajátot, minden alapanyagot megtalálsz nálunk hozzá, erről itt írtunk!

Toxicitás: Emberre és állatra egyaránt mérgező.

Összefoglalás:

Egy gyönyörű és könnyen gondozható növény, amely frissességet és zöld szépséget hoz otthonodba vagy irodádba. Gondoskodj róla megfelelően, és élvezd a növényed látványát és pozitív hatását a környezetedben. Ha bármilyen kérdésed merülne fel a Philodendron gondozásával vagy egyéb témával kapcsolatban, ne habozz felkeresni minket, és szívesen segítünk neked a növényeddel kapcsolatos kérdésekben a boltban vagy akár Facebookon, TikTokon.

Philodendron Gloriosum Dark Form növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Betegségek csak a növény elhanyagolása következtében alakulhatnak ki, ha többt szeretnél tudni ezekről, olvasd el ezt a blogposztunkat!

Kártevői a takácsatka és a pajzstetű, kártevőkről pedig ebből a blogposztunkból tudhatsz meg többet!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Philodendron Gloriosum Dark Form 9cm” értékelése elsőként