Soil Ninja - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Soil Ninja Monstera és Philodendron föld 5L

4,900 Ft

A Soil Ninja termékek esetében postázás esetén nem tudunk garanciát vállalni a vele összecsomagolt növényekért, amennyiben Soil Ninja termékeket rendelsz növénnyel, kérlek írd meg nekünk a rendelésbe megjegyzésként, hogy ezt tudomásul vetted! Köszönjük!

Elfogyott

3213465434618

Leírás

Soil Ninja Monstera és Philodendron föld 5L

Soil Ninja Monstera és Philodendron föld összetétele:

Kókuszkoir, perlit, fakéreg, durva habkő, gilisztatrágya, zeolit, aktív szén.

A Soil Ninja Monstera és Philodendron talajkeverékről:

Ez a keverék a vaskos levegőztetés és a közepes nedvességtartalom tökéletes szintjét ötvözi. A durva kéreg, zeolit, habkő és perlit elemeink azt jelentik, hogy a keverékben rengeteg légkamra van, amelyek tökéletesen megfelelnek a Monstera és a Philodendron közepes/vastag gyökereinek. Trópusi növényként a közepes nedvességtartalmat kedvelik otthonunkban EZ azt jelenti, hogy a keverék körülbelül egy hétig enyhén nedves marad, majd lassan kiszárad, hogy a növénynek legyen ideje hozzászokni egy rövid száraz időszakhoz, mielőtt újra öntözné.

Mit szerenének Monsterák és Philodendronok a földkeveréktől:

A Monstera és a Philodendron földjének egyetlen fontos szabálya, hogy darabos keveréket szeretnének. A jó talaj ezeknek a növényeknek rengeteg aggregátumot és kéreganyagot biztosít a gyökerek számára, amelyeken a gyökerek növekedésük során át tudnak kúszni.

A keveréknek egyenletesen meg kell tartania a nedvességet a cserépben, és közepes idő alatt (1,5-2 hét) egyenletesen ki kell száradnia. Emellett nagyon jól vízelvezetőnek kell lennie. Ezek a növények szeretik a nedvességet, de nem szeretik a sáros talajt. A keverékünkben lévő aggregátumok segítenek egy laza keveréket létrehozni, amely elkerüli a sűrű talajviszonyokat, amelyek gyökérrothadáshoz vezetnek.

A Monstera és a Philodendron nem bánja, ha közepes ideig száraz szubsztrátumban hagyjuk (1 – 1,5 hét csontszáraz talajban). Ha azonban túl sokáig maradnak száraz talajban, a gyökereik elfonnyadhatnak és működésképtelenné válhatnak . Ez növeli a gyökérrothadás kockázatát a következő öntözés után. Mivel a Monstera és a Philodendron nagyon érzékenyek a gyökérrothadásra, többszintű védelmet biztosítottunk a véletlen túlöntözés ellen.

Mint minden Premium keverékünkben, a szubsztrátumban is jelen van a pozitív baktériumok, micélium és mikrofauna populációja, hogy létrehozza azt a cserepes ökoszisztémát, amely egészségesen tartja növényét! A növekedés első 2 hónapjára elegendő tápanyag is van minden zacskóban, valamint a speciális tápanyagtároló komponensünk, a zeolit.

Még több érdekesség a szobanövényekről:

Ha még többet szeretnél megtudni a különböző trópusi növényekről, olvasd el blogposztjainkat! Megtudhatod, hogy milyen talajkeveréket szeretnek, hova érdemes tenni őket, hogyan érdemes locsolni őket, vagy éppen milyen kártevők ellen, hogyan érdemes védekezni, vagy miért sárgulhatnak el a levelek a különböző növényeken.

Ha igénytelenebb szobanövényeket keresel, akkor ezt a cikkünket olvasd el, ha szárazságtűrőket akkor pedig ezt, érdemes lehet megnézned a futó növényekről szóló blogposztunkat is, hiszen ők is csodálatosak!

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet vagy nézd meg TikTok csatornánkat!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Soil Ninja Monstera és Philodendron föld 5L” értékelése elsőként