Senecio Rowleyanus Variegata - Moai Jungle - Több, mint gondol
Akció!

Senecio Rowleyanus Variegata 10cm

5,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465434595

Leírás

Senecio Rowleyanus Variegata 10 cm-es cserépben.

A Senecio Rowleyanus Variegata bemutatása

A Senecio Rowleyanus, más néven gyöngyös vagy borsónövény, egy dél-afrikai származású szobanövény, amely a Compositae (fészkesvirágúak) családjába tartozik. Egyre népszerűbb dísznövénynek számít a trendi megjelenése miatt. A hosszú és vékony hajtásokon kialakuló gömbölyű levelek a borsószemekre emlékeztetnek, ezért is nevezik borsónövénynek.

Senecio Rowleyanus Variegata gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Helyezd el világos, árnyékos helyre, de kerüld a közvetlen napsütést.

Öntözés: Szárazságtűrő növény, és csak mérsékelt öntözést igényel. Öntözd meg alaposan, majd hagyd, hogy a föld felső rétege kiszáradjon az öntözések között. Azonban ne hagyd, hogy a növény túlságosan kiszáradjon, mert ez károsíthatja a hajtásokat.

Páratartalom: Nem igényel magas páratartalmat, de jól bírja a magas páratartalmat is. Ha a levegő túl száraz, akkor párásítsd a levegőt egy párásítóval vagy helyezz mellé egy tál vizet.

Hőmérséklet: Melegkedvelő növény, és az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Javasolt havonta egyszer tápoldatozni az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig). Alkalmas lehet kaktuszoknak szánt tápoldat is, mivel a növény a szárazságot kedveli. Azonban ügyeljünk arra, hogy a tápoldatot a gyökerekhez közel juttassuk el, és ne permetezzük a levelekre, mert azokat károsíthatja.

Átültetés: Az átültetést a növény növekedésének üteméhez igazodva kell elvégezni. Általában 2-3 év után szükséges újraültetni. A legmegfelelőbb időpont a tavasz, amikor az aktív növekedési időszak kezdődik. Az új cserépnek a régi cserépnél nagyobbnak kell lennie, és jó vízelvezetéssel kell rendelkeznie. Használjunk jó minőségű, tápanyagban gazdag talajt.

Kártevők és betegségek: Általában ellenálló a betegségekkel és a kártevőkkel szemben. Azonban túlöntözés esetén könnyen előfordulhat a gyökérrothadás, amelynek következtében a növény elpusztulhat. A levéltetvek és a tripszek a leggyakoribb kártevők, amelyek ellen permetezhetünk szappanos vízzel vagy növényvédőszerrel védekezhetünk.

Összefoglalás:

Csodálatos és különleges dísznövény, amely könnyen tartható. Ha betartjuk az említett gondozási útmutatót, hosszú évekig élvezhetjük a növény egészséges és dekoratív megjelenését. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Senecio Rowleyanus Variegata 10cm” értékelése elsőként