Monstera Pinnatipartita - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Szállítási díj: 1.900 Ft/csomag átlagosan 3-5 növény fér egy dobozba

Kosár

Telefonszámunk: +36 30 128 0714
Boltunk címe: 1082 Bp. Harminckettesek tere 6/a

Monstera Pinnatipartita 19cm

15,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Méretei miatt nem postázzuk!

Elfogyott

3213512352544

Leírás

Monstera Pinnatipartita 19 cm-es cserépben. A Monstera Pinnatipartita átlagosan 70 cm magas.

Monstera Pinnatipartita bemutatása

A Monstera Pinnatipartita egy trópusi növény, amely a Philodendron családba tartozik. Az őshazája Dél-Mexikó, Közép-Amerika és Panama. A növény az egyik legnépszerűbb szobanövények közé tartozik, mivel egyszerűen tartható és nagyon dekoratív megjelenése van. A Monstera Pinnatipartita nagy, kézzel szabdalt leveleket növeszt, amelyek színe sötétzöld és fényes.

A Monstera gondozása viszonylag egyszerű, és az alábbiakban bemutatom a megfelelő gondozási útmutatót:

Monstera Pinnatipartita gondozása:

Fényigény: Közepes vagy alacsony fényigényű növény. Jól bírja az árnyékos vagy részlegesen árnyékos helyeket, de a közvetett fény előnyben részesítendő.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Öntözd meg a növényt, amikor a talaj felső rétege kiszáradt. Ügyelj arra, hogy ne áztasd túl a növényt, mert a túlzott vízhatás gyökérrothadáshoz vezethet, ha többet szeretnél erről megtudni, olvasd el blogcikkünket!

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat. Ha a levegő száraz, használj párásítót vagy permetezd be rendszeresen a leveleket, hogy megemelkedjen a páratartalom.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet számára 18-24°C között van. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot, erről és a helye szobanövény gondozásról szóló cikkünket itt olvashatod el.

Tápozás: Fontos a rendszeres tápozás. Tápozd a növényt az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer egy vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, mi a Bioremiq tápoldatot ajánljuk!

Átültetés: Általában évente egyszer vagy két évben szükséges. Az átültetést végezd el a növény aktív növekedési időszakában, használj jó vízelvezetéssel rendelkező talajkeveréket, és ültessd át a növényt egy nagyobb cserépbe, amikor a gyökérrendszer már kitöltötte a jelenlegi edényét. Próbáld ki a kifejezetten Monsterák számára kifejlesztett Soil Ninja földkeveréket, vagy az általunk készített Moai földet, vagy keverj sajátot, minden alapanyagot megtalálsz nálunk hozzá, erről itt írtunk!

Toxicitás: Emberre és állatra egyaránt mérgező.

Összefoglalás:

A Monstera Pinnatipartita egy lenyűgöző növény, amely látványával és egyedi megjelenésével igazi díszítőelem lehet otthonodban vagy irodádban. Gondoskodj róla megfelelően, és élvezd a növényed által nyújtott zöld és trópusi hangulatot. Ha bármilyen kérdésed merülne fel a Monstera gondozásával vagy egyéb témával kapcsolatban, ne habozz felkeresni minket, és szívesen segítünk neked a növényeddel kapcsolatos kérdésekben a boltban vagy akár Facebookon, TikTokon.

Monstera Pinnatipartita növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Betegségek csak a növény elhanyagolása, illetve az alacsony páratartalm következtében alakulhatnak ki, ha többt szeretnél tudni ezekről, olvasd el ezt a blogposztunkat!

Kártevői a takácsatka és a pajzstetű, kártevőkről pedig ebből a blogposztunkból tudhatsz meg többet!

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Monstera Pinnatipartita 19cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük