Monstera Dubia - Moai Jungle - több, mint gondolnád

Monstera Dubia karón 12cm

8,900 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512353497

Leírás

Monstera Dubia karón 12 cm-es cserépben. A növény kb. 36 cm magas.

Monstera Dubia bemutatása:

Szinte mindenhol közkedvelt növény a Monstera (Könnyezőpálma), ugyanis ezt a fajt főleg a feltűnően nagyméretű, idővel lyukacsos levelei jellemzik, melyek akár 2 méteresre nőhetnek. Színekben és formákban többféle alakot ölt, a zöld több árnyalata de akár fehér szín is megjelenhet bizonyos hibrideken. Tartása nem nehéz, trópusi növényként fő igénye a magas páratartalom és szórt fény, emellett fontos hogy a növénynek legyen egy támasza, ugyanis csak ekkor tud egészségesen fejlődni. Betegségek, kártevők általában az alacsony páratartalom miatt fordulhatnak elő.

A Monstera gondozása viszonylag egyszerű, és az alábbiakban bemutatom a megfelelő gondozási útmutatót:

Monstera Dubia gondozása:

Fényigény: Közepes vagy alacsony fényigényű növény. Jól bírja az árnyékos vagy részlegesen árnyékos helyeket, de a közvetett fény előnyben részesítendő.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Öntözd meg a növényt, amikor a talaj felső rétege kiszáradt. Ügyelj arra, hogy ne áztasd túl a növényt, mert a túlzott vízhatás gyökérrothadáshoz vezethet, ha többet szeretnél erről megtudni, olvasd el blogcikkünket!

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat. Ha a levegő száraz, használj párásítót vagy permetezd be rendszeresen a leveleket, hogy megemelkedjen a páratartalom.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet számára 18-24°C között van. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot, erről és a helye szobanövény gondozásról szóló cikkünket itt olvashatod el.

Tápozás: Fontos a rendszeres tápozás. Tápozd a növényt az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer egy vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, mi a Bioremiq tápoldatot ajánljuk!

Átültetés: Általában évente egyszer vagy két évben szükséges. Az átültetést végezd el a növény aktív növekedési időszakában, használj jó vízelvezetéssel rendelkező talajkeveréket, és ültessd át a növényt egy nagyobb cserépbe, amikor a gyökérrendszer már kitöltötte a jelenlegi edényét. Próbáld ki a kifejezetten Monsterák számára kifejlesztett Soil Ninja földkeveréket, vagy az általunk készített Moai földet, vagy keverj sajátot, minden alapanyagot megtalálsz nálunk hozzá, erről itt írtunk!

Toxicitás: Emberre és állatra egyaránt mérgező.

Összefoglalás:

A Monstera Dubia egy lenyűgöző növény, amely látványával és egyedi megjelenésével igazi díszítőelem lehet otthonodban vagy irodádban. Gondoskodj róla megfelelően, és élvezd a növényed által nyújtott zöld és trópusi hangulatot. Ha bármilyen kérdésed merülne fel a Monstera gondozásával vagy egyéb témával kapcsolatban, ne habozz felkeresni minket, és szívesen segítünk neked a növényeddel kapcsolatos kérdésekben a boltban vagy akár Facebookon, TikTokon.

Monstera Dubia  növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Betegségek csak a növény elhanyagolása, illetve az alacsony páratartalm következtében alakulhatnak ki, ha többt szeretnél tudni ezekről, olvasd el ezt a blogposztunkat!

Kártevői a takácsatka és a pajzstetű, kártevőkről pedig ebből a blogposztunkból tudhatsz meg többet!

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Monstera Dubia karón 12cm” értékelése elsőként