Ficus Villosa - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Ficus Villosa 12cm

19,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465433376

Leírás

Ficus Villosa 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 20 cm magas.

A Ficus Villosa bemutatása

A Ficus Villosa egy nagyon népszerű beltéri növény, amely az eredeti gumifa színváltozata. Ez a növény délkelet-Ázsiában őshonos, és hatalmas, sötétzöld levelekkel rendelkezik, amelyek látványos bordó széllel vannak díszítve. Különösen alkalmas a belső terek dekorálására, és egyaránt jól mutat otthoni és irodai környezetben is.

Ficus Villosa gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes-fényigényű növény, amely elviseli az árnyékosabb helyeket is, de a közvetlen napsütést kerülni kell, mivel az károsíthatja a leveleket.

Öntözés: Rendszeresen, de mérsékelten kell öntözni. Ügyelj arra, hogy a talaj felső rétege kiszáradjon az öntözések között, és elkerüld a túlzott öntözést, mert a túl nedves talaj gyökérrothadást okozhat. A tálban lévő felesleges vizet mindig távolítsd el.

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat, ezért érdemes párásítót használni a közelében, vagy időnként permetezni a leveleket. Egy másik megoldás lehet a növény egy tálcában történő elhelyezése, amelyben víz van.

Hőmérséklet: Számára az ideális hőmérséklet 18-24°C. Kerülni kell a huzatot és a hirtelen hőmérsékletváltozást, mert ezek károsak lehetnek a növényre.

Tápozás: Rendszeresen kell tápanyagokat adni a megfelelő növekedéshez. Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Kártevők és betegségek: Ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben. Azonban a túlöntözés és a levegő túl szárazsága hajlamosít a levéltetvek, a pajzstetvek és a takácsatkák megjelenésére. Ha ilyen problémával találkozunk, használjunk biológiai rovarölő szereket vagy forduljunk a szakember segítségéhez.

Összefoglalás:

Igényes növény, de ha betartod az előzőleg felsorolt ​​tanácsokat és gondoskodsz róla megfelelően, akkor hosszú éveken át élvezheted annak szépségét és egészségét. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

 

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ficus Villosa 12cm” értékelése elsőként