Medinilla Gregori Hambali - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Medinilla Gregori Hambali 14cm

29,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465433383

Leírás

Medinilla Gregori Hambali 14 cm-es cserépben. A növény átlagosan 30 cm magas.

Medinilla Gregori Hambali bemutatása:

A Medinilla egy gyönyörű virágzó növény, amelyet a látványos és elegáns virágai miatt kedvelnek. Ez a növény eredetileg Délkelet-Ázsiából származik, és széles körben elterjedt a dísznövények között. A Medinilla fajták változatosak lehetnek, és különböző méretűek, formájúak és színűek lehetnek.

Medinilla Gregori Hambali növények gondozása

Fényigény: Szeretik a világos, de közvetett fényt. Kerüld az erős, közvetlen napfényt, mert ez károsíthatja a növényt. Az ideális hely a növény számára az, ahol kap némi szűrt fényt.

Öntözés: Szeretik a mérsékelt öntözést. Öntözd meg a növényt, amikor a talaj felső rétege kiszáradt. Ügyelj arra, hogy a talaj mindig enyhén nedves maradjon, de ne engedd, hogy túl nedves legyen, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet.

Hőmérséklet: Meleg és nedves környezetet szeretnek. Ideális számukra a 18-24°C közötti hőmérséklet. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápanyagok: Tápanyagban gazdag talajt igényelnek. Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt egy virágokhoz kifejlesztett tápoldattal. Ügyelj arra, hogy ne túlöntözd a tápoldattal.

Átültetés: Általában nem igényelnek gyakori átültetést. Átültetésüket csak akkor végezzük el, ha a gyökérrendszer már betöltötte a jelenlegi cserépet. Használj jó vízelvezetéssel rendelkező földkeveréket, és ültessd át a növényt egy nagyobb cserépbe, amikor szükséges.

Összefoglalás:

A Medinilla virágai rendkívül dekoratívak, és színesíthetik a lakást vagy a kertet. Gondoskodj róla megfelelően, és élvezd a virágzását és szépségét. Ha bármilyen kérdésed van a Medinilla gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet!

Még több érdekesség a szobanövényekről:

Ha még többet szeretnél megtudni a különböző trópusi növényekről, olvasd el blogposztjainkat! Megtudhatod, hogy milyen talajkeveréket szeretnek, hova érdemes tenni őket, hogyan érdemes locsolni őket, vagy éppen milyen kártevők ellen, hogyan érdemes védekezni, vagy miért sárgulhatnak el a levelek a különböző növényeken.

Ha igénytelenebb szobanövényeket keresel, akkor ezt a cikkünket olvasd el, ha szárazságtűrőket akkor pedig ezt, érdemes lehet megnézned a futó növényekről szóló blogposztunkat is, hiszen ők is csodálatosak!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Medinilla Gregori Hambali 14cm” értékelése elsőként