Dischidia Ruscifolia Million Hearts - Moai Jungle - Több, mint gond

Dischidia Ruscifolia Million Hearts 7cm

5,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465424442

Leírás

Dischidia Ruscifolia Million Hearts 7 cm-es cserépben. A növény átlagosan 15 cm magas.

Dischidia Ruscifolia Million Hearts bemutatása:

Egy trópusi eredetű, kúszónövény, amely a gesztenyevirágúak (Rubiaceae) családjába tartozik. A növény kis levelekkel borított hajtásai könnyen felismerhetőek, és dekoratív megjelenést kölcsönöznek a beltéri kerteknek. A Dischidia Ruscifolia Million Hearts általában alsóbb szinteken nő meg, és ideális választás lehet a terasz vagy az erkély dekorálásához.

Dischidia Ruscifolia Million Hearts gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény, így az árnyékos vagy közvetlen napfénytől védett helyek ideálisak számára.

Öntözés: A növény igényei változóak lehetnek az évszakok függvényében. A legjobb, ha az öntözést az alsó edényről végezzük, és ügyeljünk arra, hogy a talaj ne legyen túlságosan nedves. A túlzott öntözés és a pangó víz elkerülése érdekében ügyeljünk arra, hogy a cserépnek legyenek lyukai a vízelvezetéshez.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel, ezért érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 15-27°C között van. A hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a huzatot kerülni kell.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Általában 2-3 évente ajánlott az átültetés, amikor a gyökerek megtöltik a cserép alját. Ültessük át tavasszal vagy nyáron, egy nagyobb cserépbe, amelyben a növény tovább növekedhet.

Kártevők és betegségek: A Dischidia pectinoides viszonylag ellenálló növény, és általában nem szenved kártevők és betegségek támadásaitól. Azonban, ha a növénynek túl nedves vagy rossz a talaja, előfordulhat, hogy gyökérrothadás alakul ki. Ezt a problémát el lehet kerülni, ha megfelelően öntözzük a növényt, és a cserép alsó részén megfelelő vízelvezetést biztosítunk. Ha a leveleken barna foltok jelennek meg, az általában a túl magas páratartalomra vagy a túl hideg hőmérsékletre utalhat. A megoldás a levegő keringtetése és a növény melegebb helyre helyezése lehet. Ha a növényen valamilyen kártevőt észlelsz, például levéltetveket vagy pókokat, használj növényvédő szert, amelyet az üzletekben vagy online is beszerezhetünk.

Összefoglalva:

Az ápolási útmutató betartásával a Dischidia pectinoides szép és egészséges növény maradhat. Ha mégis problémák merülnének fel, érdemes időben kezelni azokat, hogy elkerüljük a további károsodásokat. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dischidia Ruscifolia Million Hearts 7cm” értékelése elsőként