Dischidia pectinoides Button - Moai Jungle - Több, mint gondol

Dischidia pectinoides Button 7cm

5,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465424435

Leírás

Dischidia pectinoides Button 7 cm-es cserépben. A növény átlagosan 15 cm magas.

A Dischidia pectinoides Button bemutatása

Trópusi kúszónövény, amely a milkweed családba tartozik. A növény Thaiföldön, Malajziában és Ausztráliában őshonos. Az apró, zöld leveleken található hófehér kerek “gyöngyök” miatt nagyon népszerű a növénykedvelők körében. A Dischidia pectinoides Button levelei apró kerek poharakat alkotnak, amelyeket a növény természetes élőhelyén a fák törzseire tapadva használ a víz és a tápanyagok gyűjtésére. A növény lassú növekedésű, és jól alkalmazkodik az otthoni körülményekhez, de megfelelő gondozásra van szüksége.

Dischidia pectinoides Button gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Helyezzük világos, közvetett fényű helyre, a közvetlen napsütéstől védve.

Öntözés: Az öntözését csak akkor végezzük el, ha a növény talaja már teljesen kiszáradt. Az öntözéshez használjunk szobahőmérsékletű vizet, amelyhez tápoldatot is adhatunk.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a szobában száraz levegő van, párásítsunk a növény körül vagy tegyünk mellé párásítót.

Hőmérséklet: Ideális hőmérséklete 18-26°C. Kerüljük a hőmérséklet hirtelen változását és a huzatot.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozzuk a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal. Az ültetőföldbe is bekeverhetünk lassú hatású tápanyagokat.

Átültetés: Átültetésére akkor van szükség, ha a gyökerek már nem férnek el a cserépben. Az átültetéshez használjunk jó minőségű földet.

Kártevők és betegségek: Általában ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben, de ha túl nedves vagy hideg körülmények között tartjuk, előfordulhat, hogy penészesedni kezdhet. A levéltetvek és a takácsatkák időnként megjelenhetnek, ellenük általában permetezés vagy a rovarölő szerek használata segíthet.

Összefoglalva:

Reméljük, hogy hasznos információkkal tudtam szolgálni a Dischidia pectinoides növény gondozásával kapcsolatban. Ne feledd, hogy a megfelelő gondoskodással hosszú éveken át élvezheted ennek a szépséges, szobanövénynek az egészséges és dús lombozatát. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dischidia pectinoides Button 7cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük