Xanthosoma Lindenii - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Szállítási díj: 1.900 Ft/csomag átlagosan 3-5 növény fér egy dobozba

Kosár

Telefonszámunk: +36 30 128 0714
Boltunk címe: 1082 Bp. Harminckettesek tere 6/a

Xanthosoma Lindenii 12cm

6,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. TÚLMÉRETES NÖVÉNY postázása 3.000 Ft!

Elfogyott

3213465423292

Leírás

Xanthosoma Lindenii 12 cm-es cserépben. A növény kb 40 cm magas.

A Xanthosoma Lindenii bemutatása

Trópusi származású növény, amely a világ egyes részein dísznövényként termesztett tarackboglár faj. Az Araceae (kontyvirágfélék) családjába tartozik, és szív alakú levelei különleges mintázattal rendelkeznek. A levelek felszíne sötétzöld, a középpontjukból azonban kifelé haladva világosabb zöld színűre változik, majd egyre világosabb, majdnem fehér színűvé válik a levél széleinél. A növény hosszú szárral rendelkezik, amelyen a levelek felváltva helyezkednek el. A Xanthosoma Lindenii nevelése könnyű, és a megfelelő gondozás mellett hosszú éveken át élvezhetjük szépségét.

Xanthosoma Lindenii gondozása:

Fényigény: Közepes fényigényű növény, amelyet félárnyékos helyre helyezzünk. Ügyeljünk arra, hogy közvetlen napsütés ne érje a növényt, mivel az égetheti a leveleket.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. A talaj felső rétegének kiszáradásakor öntözzük meg a növényt alaposan, majd várjuk meg, amíg a talaj felszíne kissé kiszárad az öntözések között. Ügyeljünk arra, hogy a növény talaja ne legyen túl nedves, mert ez gyökérrothadást okozhat.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a lakásunk száraz levegőjű, akkor érdemes párásítót használni, vagy a növény köré állítani vízzel teli tálat.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 20-25°C között van. Kerülni kell a huzatot és a hirtelen hőmérséklet-változásokat.

Tápoldatozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozzuk a növényt egy kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Átültetésekor figyeljünk arra, hogy egy nagyobb méretű cserépbe ültessük, ami lehetővé teszi a növény további növekedését és fejlődését. Az új cserép legyen legalább 2-3 centiméterrel nagyobb a réginél. Fontos, hogy a cserép aljára kerüljön egy réteg drenázs, amely segíti a vízelvezetést és megakadályozza a gyökerek állóvízben való elrothadását.

Kártevők és betegségek: A Xanthosoma Lindenii általában ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben. Azonban a meleg, párás környezet kedvező lehet a pajzstetvek, a levéltetvek és a tripszek megjelenéséhez. Ha észleled ezeknek a kártevőknek a jelenlétét, azonnal kezeld őket rovarirtó spray-vel, vagy biológiai ellenőrzési módszereket alkalmazhatsz.

Toxicitás: A Xanthosoma Lindenii levelei és gyökerei nyersen mérgezőek lehetnek, mivel a növény oxalátokat tartalmaz, amelyek irritáló hatásúak az emberi bőrre és szájüregre, valamint mérgezőek lehetnek az állatokra is. Érdemes ügyelni arra, hogy ne lépjük túl a növény fogyasztásának ajánlott mennyiségét, és a növényt ne tartsuk olyan helyen, ahol a kisgyermekek és a háziállatok hozzáférhetnek. Ha bármilyen kellemetlen tünetet tapasztalsz a Xanthosoma Lindenii fogyasztása után, azonnal fordulj orvoshoz.

Reméljük, hogy hasznos információkkal szolgáltunk a Xanthosoma Lindenii gondozásával kapcsolatban. Ha betartod a fenti tanácsokat, könnyen tarthatod ezt a különleges növényt otthonodban vagy kertedben. Ne felejtsd el, hogy a rendszeres ellenőrzés és gondozás segíthet megelőzni a kártevők és betegségek megjelenését, és biztosíthatja a növény egészséges és szép megjelenését. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Xanthosoma Lindenii 12cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük