Wasabi Japonica - Moai jungle - Több, mint gondolnád

Wasabi Japonica 12cm

4,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512354623

Leírás

Wasabi Japonica 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 20cm magas.

A Wasabi Japonica bemutatása

A Brassicaceae családba tartozik. Ez a növény Japánban és Kínában őshonos, és az ételkultúra fontos részét képezi. Levelei zöld színűek és szív alakúak, a virágok pedig kicsik és fehérek. A növény gyökerét, amely a wasabi ízesítőt adja, hosszúkás alakú, zöld színűek és számos egymás mellett található. A wasabi nagyon fontos az ázsiai konyhában, és a sushi, a sashimi és a tésztaételek elkészítéséhez is széles körben használják. Nevelése és gondozása azonban kihívást jelenthet a tapasztalatlan kertészek számára.

Wasabi Japonica gondozási útmutató:

Fényigény: A növény nagy fényigényű növény, de az erős, közvetlen napfényt nem tolerálja jól. A növénynek árnyékos, de világos helyen kell lennie.

Öntözés: Rendszeres öntözést igényel. Az öntözés legfontosabb szempontja, hogy a növény ne száradjon ki, de a túlöntözést is el kell kerülni, mivel a gyökerek rothadásához vezethet. A növényt célszerű egy tálcába helyezni, amelybe vizet lehet önteni, így a levegő páratartalma megemelkedik, és a növény nem szárad ki olyan könnyen.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel, ezért célszerű a növényt párás helyen, például fürdőszobában, tartani. Ha a levegő túl száraz, akkor egy párásító használata segíthet.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 10 és 20 Celsius fok között van. A hidegebb hőmérséklet megtizedelheti a növényt, a túl meleg hőmérséklet pedig megbetegedéshez vezethet.

Átültetés:Az átültetés szintén fontos része a Wasabi gondozásának. A növényt át kell ültetni minden évben, és a cserép méretének növekednie kell ahogy a növény nő. Az átültetés legjobb ideje az aktív növekedési időszakban van, amikor a növény új hajtásokat kezd termelni, vagyis kora tavasszal. Az átültetéshez a megfelelő minőségű talaj szükséges, amely lehetővé teszi a megfelelő vízelvezetést, ugyanakkor megtartja a nedvességet a gyökerek számára.

Kártevők és betegségek: A Wasabi különleges ízének és aroma jellegzetességeinek köszönhetően az egyik legdrágább fűszer a világon. A növény azonban hajlamos a kártevők és betegségek támadására, mint például az atkák, levéltetvek és takácsatkák.

Összefoglalás

A Wasabi Japonica egy különleges növény, amelyet elsősorban a konyhában használnak. A megfelelő gondozás és táplálkozás segít a növény egészségesen tartásában, így biztosítva a fűszer minőségét és ízét. A növénynek nagy mennyiségű vízre és megfelelő tápanyagokra van szüksége, és szüksége van egy bizonyos hőmérsékletre és páratartalomra. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Wasabi Japonica 12cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük