Tillandsia Butzii - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Tillandsia Butzii

1,800 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512345829

Leírás

Tillandsia Butzii kb 6 cm magas növény.

Tillandsia Butzii bemutatása:

Nagyon különleges, epifita növényfaj, amely a broméliák családjába tartozik. Ezen növények rendkívül sokféle formában, színben és méretben léteznek, és számos dekoratív lehetőséget kínálnak a beltéri növények rajongóinak. A levegőből vonja ki a nedvességet és tápanyagokat, így speciális gondozási igényeket támaszt a hagyományos növényekkel szemben.

A Tillandsia Butzii gondozása:

Fényigény: Közepes fényigényű növény, amelyet el lehet helyezni közvetlen napfénytől védett, világos helyen. A természetben a fák ágairól lelógva él. Túl sok fény égetheti a növényt, míg túl kevés fény lassíthatja a növekedést.

Öntözés: Nem kell öntözni a hagyományos módon. A növényt hetente egyszer nedvesítsük be, vagy permetezzük le finoman vízzel. Az epifiták levelei képesek felszívni a vizet és a tápanyagokat a levegőből. Az öntözéshez használjunk esővizet vagy lágy, szobahőmérsékletű vizet.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. A növény elhelyezhető fürdőszobában, ahol a levegő magasabb páratartalommal rendelkezik. Ha a növény máshol van, párásítsuk a levegőt rendszeresen, vagy permetezzük le a növényt.

Hőmérséklet: Ideális hőmérséklete 18-27°C között van. Kerüljük a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Nem igényel tápozást, mivel az epifiták a levegőből veszik fel a szükséges tápanyagokat.

Átültetés: Nem igényel átültetést, mivel epifita növényként a leveleken és a levegőben tartja meg magát. Ha azonban szeretnéd megtisztítani a leveleit, akkor azokat egy tálba helyezve langyos vízzel átmoshatod.

Kártevők és betegségek: Általában ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben, azonban ha rossz körülmények között van, előfordulhat, hogy megtámadják őket. Az elszaporodott levéltetvek, takácsatkák, tripszek és a pókhálószerű penészgombák fertőzhetik meg a növényt. Az ilyen fertőzések elkerülése érdekében a növényt rendszeresen ellenőrizni kell, és ha szükséges, meg kell tenni a megfelelő lépéseket a kártevők és betegségek elleni küzdelem érdekében. A Moai Jungle szakértői szívesen segítenek a megfelelő kártevőirtó és betegségellenes szerek kiválasztásában.

Összegzés

A Tillandsia Butzii egy könnyen gondozható, érdekes és dekoratív növény, amely egyedi megjelenésével vonzza a figyelmet. Az általános gondozás mellett fontos, hogy az elhelyezési hely környezete is megfelelő legyen számára. A növényt érdemes naponta permetezni, és az öntözést is gyakran végezni. Ha betartod a fenti gondozási tippeket, az Usneoides hosszú éveken át szép és egészséges maradhat. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tillandsia Butzii” értékelése elsőként