Schismatoglottis scortechinii - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Schismatoglottis scortechinii 12 cm

3,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465425807

Leírás

Schismatoglottis scortechinii 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 30 cm magas.

A Schismatoglottis scortechinii bemutatása:

A Schismatoglottis scortechinii egy trópusi növény, amely Délkelet-Ázsiában őshonos. Aroidaként ismert, és a philodendronhoz hasonlóan aroids családjába tartozik. Dísznövényként ismert, és az alábbiakban bemutatjuk a gondozási útmutatót a növény egészséges és szép tartásához.

A Schismatoglottis scortechinii gondozása:

Fényigény: Szép levelei érdekében közepes szintű, indirekt fényre van szüksége. Kerülje a közvetlen napsütést, mert a túlzott napfény égetheti a leveleket.

Öntözés: Megfelelő nedvességre van szüksége a talajban, de nem szereti a túlzott nedvességet. Öntözze a növényt, amikor a talaj felső rétege kissé kiszáradt. Az öntözés előtt ellenőrizze a talaj nedvességtartalmát, és ügyeljen arra, hogy ne engedje elárasztani a növényt.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel, és fontos, hogy nedves környezetben tartsa a növényt. A nedves levegő fenntartása érdekében használjon párásítót, vagy helyezzen egy tál vizet a növény közelébe.

Hőmérséklet: 18-27°C közötti hőmérsékleten kell tartani. Kerülje a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a huzatot.

Tápozás: Aktív növekedési időszakában (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozza meg a növényt egy kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Átültetésekor ügyeljen arra, hogy ne tegye túl mélyre a növényt a földbe. A talajnak jó vízelvezető képességgel kell rendelkeznie, hogy elkerülje a gyökérrothadást. Általában 2-3 évente ajánlott az átültetés.

Kártevők és betegségek: Ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben. Azonban nedves környezetet igényel, így gondoskodni kell arról, hogy ne álljon vízben a földje, mert az okozhatja a gyökérrothadást. A levelek száraz levegőben könnyen megsérülhetnek, így érdemes párásítót használni vagy a növény köré helyezni nedves mohát vagy kavicsot. A pajzstetvek és a levéltetvek időnként megjelenhetnek a növénynél, amelyek ellen különböző rovarölő szerek használhatóak. Ha bármilyen kérdésed van a Schismatoglottus wallichii gondozásával kapcsolatban, kérj tanácsot a szakemberektől a növényekkel foglalkozó üzletekben vagy kertészetekben.

Toxicitás: Levelei és gumós részei mérgezőek lehetnek, és bőrirritációt okozhatnak. A növényi részek fogyasztása mérgezést okozhat, ezért tartsd távol kisgyermekektől és állatoktól.

Összefoglalás

A Schismatoglottis scortechinii egy különleges megjelenésű szobanövény, amely azonban némi odafigyelést igényel a gondozás során. Betartva az általunk összeállított útmutatót, biztosíthatod a növény egészségét és szépségét hosszú távon. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Schismatoglottis scortechinii 12 cm” értékelése elsőként