Schefflera on LAVA - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Schefflera on LAVA

10,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. TÚLMÉRETES NÖVÉNY postázása 3.000 Ft!

Elfogyott

Leírás

Schefflera on LAVA kb. 30 cm magas téglalap alakú tálkán láva kőre növesztve.

Schefflera bemutatása:

Schefflera (Schefflera arboricola) egy népszerű szobanövény, amelyet gyakran hívunk paraplé- vagy ernyőfának is. A növény Dél-Kínából és Tajvanról származik, és hosszú élettartama miatt ideális választás a beltéri kertészkedésre. Széles, bőrös levelei és erős ágai miatt tökéletes dísznövénynek bizonyulnak bármely szobában vagy irodában. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet otthon gondozni a schefflera növényt.

Schefflera gondozási útmutató:

Fényigény: Szereti a világos, indirekt fényt. Kerülni kell azonban a közvetlen napsütést, mert az károsíthatja a növény leveleit. Ha a növény nem kap elég fényt, akkor a levelek sárgulni és lehullani kezdenek.

Öntözés: Mérsékelten öntözést igényel. Az öntözés előtt hagyd, hogy a felső talajréteg kiszáradjon. A túl sok víz vezethet a gyökérrothadáshoz. Az öntözéskor arra is figyelni kell, hogy ne öntözzük túl magasra, mert ez is okozhat problémákat.

Páratartalom: Nem igényel magas páratartalmat, de ha a levegő száraz, akkor párásító készülék segíthet a növény egészségének megőrzésében.

Hőmérséklet: Szobahőmérsékleten (18-24°C) érzi jól magát. Kerülni kell a huzatot és a hirtelen hőmérsékletváltozásokat.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) hetente egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal. A téli időszakban a tápozást csökkentsük vagy állítsuk le.

Átültetés: Átültetésére általában évente egyszer van szükség, mert a növény gyorsan nő. Ültessük át tavasszal vagy nyáron egy nagyobb cserépbe, amelyben a növény tovább növekedhet.

Kártevők és betegségek: Viszonylag ellenálló a kártevők és betegségekkel szemben, de bizonyos körülmények között érzékeny lehet néhány problémára. A leggyakoribb kártevők közé tartoznak a levéltetvek, pajzstetvek, tripszek és takácsatkák. Az időben történő észlelés és kezelés segíthet megelőzni a kárt. A Schefflera érzékeny lehet a gyökérrothadásra és más gombás fertőzésekre, amelyek általában a túlzott öntözés és a magas páratartalom miatt alakulnak ki. Az elhalt vagy megbetegedett részek időben történő eltávolítása és a megfelelő öntözési szokások betartása segíthet megelőzni a betegségeket.

Toxikusság: Levelei és szára enyhe mértékben mérgező lehet, ha lenyelik, így fontos óvintézkedés, hogy ne hagyjuk azokat kisgyermekek és háziállatok közelében. Ha bármilyen mérgezésre utaló tünetet észlelsz (mint például hányinger, hányás, hasmenés vagy kiütés), azonnal keresd fel az orvosodat vagy a helyi mérgezéssel foglalkozó központot.

Összegzés:

A Schefflera egy nagyon népszerű, könnyen gondozható dísznövény, amely számos szobába illik. A megfelelő megvilágítás, öntözés és tápozás mellett a növény egészséges és látványos maradhat hosszú ideig. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Schefflera on LAVA” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük