Yucca Elephantipes - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Yucca Elephantipes 21cm

17,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. MÉRETEI MIATT NEM POSTÁZHATÓ!

Elfogyott

3213465424923

Leírás

Yucca Elephantipes 21 cm-es cserépben. A Yucca Elephantipes átlagosan 90 cm magas. NEM POSTÁZZUK!

Yucca Elephantipes növény bemutatása:

A Yucca nemzetség egyik legismertebb faja. Trópusi és szubtrópusi éghajlaton őshonos, így elsősorban beltéri dísznövényként ismert. Az Yucca Elephantipes hosszú, tűszerű levelekkel és jellegzetes, fehér virágzattal rendelkezik, amelyek akár 1-2 méter magasságot is elérhetnek. A növény a Xerophyták családjába tartozik, amely azt jelenti, hogy jól alkalmazkodik a száraz körülményekhez és kevés vízszükségletű.

Yucca Elephantipes gondozási útmutató:

Fényigény: Szereti a világos helyet, de közvetlen napsütésnek ne tegyük ki, mivel ez károsíthatja a leveleket.

Öntözés: Szárazságtűrő növény, így nem igényel gyakori öntözést. Az öntözést csak akkor végezzük, ha a földje teljesen kiszáradt. Azonban ne engedjük, hogy a növény túl sokáig álljon száraz talajban, mert akkor a gyökerek károsodhatnak.

Tápoldatozás: Nem szükséges túl gyakori tápoldatozás, mivel a növény jól alkalmazkodik a szegény talajhoz is. Tápanyagra a növekedési időszakban, általában tavasztól őszig van szüksége, ekkor használjunk szobanövény-tápoldatot.

Átültetés: Átültetésére csak akkor van szükség, ha a gyökerei teljesen kitöltik a cserépet, és már nem férnek el benne. Az átültetést tavasszal vagy nyáron végezzük, és a növényt új cserépbe helyezzük, amely nagyobb, mint az előző.

Kártevők és betegségek: Viszonylag ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben, de azért figyeljünk oda az esetleges problémákra. A gyökérrothadás megelőzése érdekében ügyeljünk a jó vízelvezetésre, és ne hagyjuk állni a vizet a cserép alján. A levéltetvek, pajzstetvek és takácsatkák ellen megelőzésképpen rendszeres permetezést és tisztítást alkalmazzunk. Ha mégis megjelennek, akkor szakember segítségét is kérhetjük a hatékony kezelés érdekében.

Természetes megjelenésével és könnyű gondozásával a Yucca Elephantipes egy nagyszerű választás lehet, ha egy exotikus megjelenésű, de viszonylag alacsony karbantartási igényű szobanövényre vágysz. Ha követed a fent említett tippeket az átültetésről, gondozásról és a kártevők elleni védelemről, akkor a Yucca növénye hosszú évekig élvezhető. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Yucca Elephantipes 21cm” értékelése elsőként