Sárkánygyümölcs kaktusz - Moai jungle - Több, mint gondolnád

Sárkánygyümölcs kaktusz

4,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Sárkánygyümölcs kaktusz 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 35 cm magas.

A Sárkánygyümölcs kaktusz bemutatása:

A Sárkánygyümölcs kaktusz egy trópusi kaktuszfajta, amelynek nagy, édes és zamatos gyümölcse van. Az eredeti élőhelye Dél-Mexikó, Közép-Amerika és Dél-Amerika északi része. Manapság azonban világszerte termesztik, és népszerű dísznövényként is szolgál.

Teleltetés nélkül is jól érzi magát beltéren, amennyiben biztosítunk számára megfelelő körülményeket. Az alábbiakban ismertetjük a sárkánygyümölcs kaktusz gondozásával kapcsolatos útmutatót.

A Sárkánygyümölcs kaktusz gondozása:

Fényigény: Szereti a világos helyet, de közvetlen napfénytől óvni kell. Árnyékos vagy félárnyékos helyen is jól fejlődik.

Öntözés: Szárazságtűrő növény, így nem igényel gyakori öntözést. Öntözd meg alaposan, majd hagyd, hogy a talaj teljesen kiszáradjon az öntözések között. A túlöntözés elkerülése érdekében az alsó tálcában álló vizet mindig távolítsd el.

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat. Ha a levegő túlságosan száraz, párásítsd a növény környékét permetezéssel vagy állíts mellé párásítót.

Hőmérséklet: 18-30°C közötti hőmérsékletet kedveli. A hideg huzatot és a hirtelen hőmérsékletváltozásokat kerülni kell, erre különösen télen érdemes odafigyelni.

Tápoldatozás: A sárkánygyümölcs kaktusz aktív növekedési időszakában, tavasztól őszig havonta egyszer tápoldatozd egy kaktuszoknak szánt, vízben oldható tápoldattal. A téli időszakban nem szükséges tápanyag pótlása.

Átültetés: Általában nem igényel gyakori átültetést. Amennyiben azonban a gyökerek már kitöltötték a cserép alját, tavasszal átültetheted egy nagyobb méretű cserépbe. A talaj legyen jó vízáteresztő képességű.

Kártevők és betegségek: Viszonylag ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben. Azonban az időnként megjelenő levéltetvek, pajzstetvek és atkák ellen időben érdemes lépni. Ha ilyen problémád merülne fel a növényeddel kapcsolatban, a Moai Jungle kínálatában megtalálhatod a megfelelő védekezési módszereket és készítményeket.

Összefoglalás:

Ne felejtsd el, hogy ez egy különleges növény, amely megköveteli a megfelelő gondozást ahhoz, hogy szép és egészséges maradjon. Ha betartod a fenti útmutatót, hosszú éveken át élvezheted majd ezt a különleges és mutatós növényt otthonodban. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, bátrane fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sárkánygyümölcs kaktusz” értékelése elsőként