Callisia Rosato - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Callisia Rosato 10cm

3,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465425593

Leírás

Callisia Rosato 10 cm-es cserépben. A növény átlagosan 15 cm magas.

A Callisia Rosato bemutatása

A Callisia Rosato (Callisia elegans) egy kúszó-kelő növény, amely származási helye Mexikó és Közép-Amerika. Az apró, rózsaszín levélkékkel rendelkező növény egészen egyedi megjelenést kölcsönöz a kertnek vagy a beltérnek. Könnyen gondozható növény, amely gyorsan növekszik és könnyen szaporítható. Az alábbiakban ismertetjük a növény gondozásával kapcsolatos tudnivalókat.

Callisia Rosato gondozási útmutató:

Fényigény: Kifejezetten a félárnyékos és világos helyeket kedveli. Érdemes azonban elkerülni a közvetlen napfényt.

Öntözés: Az öntözésnél ügyeljünk arra, hogy a növény földjének felső rétege kiszáradjon az öntözések között. Az esetleges túlöntözést a környezet páratartalmának emelésével lehet orvosolni.

Páratartalom: Kedveli a magas páratartalmat, ezért érdemes naponta permetezni.

Hőmérséklet: Az optimális hőmérséklet 18-24°C között van.

Tápanyagellátás: Az aktív növekedési időszakban tavasztól őszig havonta egyszer tápozzuk a növényt tápoldattal.

Átültetés: Az átültetésre általában az aktív növekedési időszakban kerül sor, vagyis tavasszal és nyáron. Az átültetés során vigyázzunk a gyökérzetre, mert a gyökerei könnyen károsodnak. A növényt olyan cserépbe érdemes ültetni, amely legalább 20%-kal nagyobb, mint a korábbi cserép.

Kártevők és betegségek: A ritkán betegszik meg és ellenálló a kártevőkkel szemben. Azonban a meleg, párás környezet kedvezhet a levéltetveknek, így ha ilyet észlelünk, érdemes azonnal lépni.

Ha megfelelően ápolod és gondozod, szép és egészséges növényed lesz, amely díszíti az otthonodat vagy irodádat. Ügyelj azonban a megfelelő világításra, öntözésre, tápanyagellátásra és a kártevők elleni védekezésre. Amennyiben bármilyen kérdésed van a Callisia Rosato gondozásával kapcsolatban, ne habozz írni nekünk Facebookon. A megfelelő ápolással hosszú éveken át élvezheted majd a növényed szépségét és egészségét.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Callisia Rosato 10cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük