Platycerium Bifurcatum - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Platycerium Bifurcatum 12cm

4,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465425395

Leírás

Platycerium Bifurcatum 12 cm-es cserépben. A növény áltagosan 35 cm magas.

A Platycerium Bifurcatum bemutatása

A Platycerium Bifurcatum egy trópusi származású, nagyon dekoratív növény, amely a páfrányok családjába tartozik. A növény megjelenése nagyon egyedi, mivel levelei a szarvasagancsra hasonlítanak, ezért a növényt gyakran szarvasagancs páfránynak is nevezik. A Platycerium Bifurcatum a természetben trópusi erdőkben él Délkelet-Ázsiában, Ausztráliában és Új-Guineában. Az otthoni környezetben is kiváló beltéri dísznövény lehet.

Platycerium Bifurcatum gondozási útmutató:

Fényigény: Inkább az árnyékos, félárnyékos helyeket kedveli, ezért helyezzük el azokban a helyiségekben, ahol nem közvetlen napfény éri.

Öntözés: Egy olyan növény, amelynek fontos a megfelelő öntözés, de nem szereti a túl nedves környezetet. Az öntözést hagyjuk, amíg a talaj felső rétege kiszárad, és ügyeljünk arra, hogy a növény töve és a levelének hátsó oldala ne legyen állandóan nedves.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényli, ezért érdemes az ültetőedényt nedves kavicsokra helyezni, vagy használjunk párásítót a levegő páratartalmának növeléséhez.

Hőmérséklet: Ideális hőmérséklete 18-24°C között van. Kerüljük a hideg, huzatos helyeket, és ügyeljünk arra, hogy ne legyen kitéve hirtelen hőmérsékletváltozásoknak.

Tápozás: Nem igényel tápozást, de tavasszal és nyáron adhatunk neki kis mennyiségű, vízben oldható trágyát.

Átültetés: Ajánlott átültetni minden évben a növekedési szezon kezdetén, hogy a növény gyökerei megfelelő helyen fejlődhessenek. Az új cserép méretének legalább kétszerese legyen az előző cserépének, hogy a gyökereknek elegendő helyük legyen. A növényt óvatosan távolítsuk el az előző cserépből, és finoman távolítsuk el a régi talajt a gyökerekről. Óvatosan helyezzük a növényt az új cserépbe, és friss földdel töltsük fel a körülötte lévő üres teret. Ügyeljünk arra, hogy ne nyomjuk túl szorosan a földet a gyökerekre, és csak enyhén nedvesítsük be az új talajt.

Kártevők és betegségek: Általában ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben, azonban a levelek nedvességtartalma miatt érzékeny lehet a gombás fertőzésekre, különösen ha túl nedves a környezet. A túlöntözés és a túl magas páratartalom szintén hajlamosíthatja a növényt a gombás fertőzésekre és rothadásra. A levelek sárgulása jelzi, hogy valami nincs rendben a növénnyel. Ha a levelek szélei barnára váltanak, az jelentheti a szár vagy a gyökerek károsodását. Ha gyanús jelenséget tapasztalsz, szükség lehet a fertőtlenítő permetezésre és a növény gyökereinek ellenőrzésére.

Összefoglalás:

Szép és különleges megjelenésű növény, amelyet nem nehéz gondozni. Ha betartod a fenti gondozási útmutatót, hosszú éveken át élvezheted a növény szépségét és egészségét. Ha bármilyen kérdésed van a Platycerium bifurcatum gondozásával kapcsolatban, fordulj a szakértők segítségéhez, akik szívesen segítenek neked a növényeddel kapcsolatos kérdésekben. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Platycerium Bifurcatum 12cm” értékelése elsőként