Passiflora x violacea Victoria - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Szállítási díj: 1.900 Ft/csomag átlagosan 3-5 növény fér egy dobozba

Kosár

Telefonszámunk: +36 30 128 0714
Boltunk címe: 1082 Bp. Harminckettesek tere 6/a

Passiflora x violacea Victoria 12cm

5,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465432218

Leírás

Passiflora x violacea Victoria 12 cm cserépben. A növény átlagosan 35 cm magas.

A Passiflora x violacea Victoria bemutatása

A Passiflora x violacea Victoria, évelő, lombhullató, örvényes növény, amely a Passifloraceae családba tartozik. A növény eredeti élőhelye Dél-Amerika trópusi és szubtrópusi vidékei. szépsége főleg a virágában rejlik, amely fehér színű, és akár 10 cm átmérőjű is lehet. A virág körül számos szálacska található, amelyek különleges látványt nyújtanak. Azonban a növény nem csak a virágáért értékes, hanem mivel egy évelő örökzöld növényről van szó, hosszú távra is díszítheti az otthonodat.

Passiflora x violacea Victoria gondozási útmutató:

Fényigény: Szereti a világos helyet, de közvetlen napsütéstől óvni kell, mert károsíthatja a növényt. A félárnyékos helyiség ideális számára.

Öntözés: A növény szereti a nedvességet, de ne áztassuk el túlzottan. Az öntözést akkor végezzük, amikor a föld száraznak érződik a felső rétegén. A passióvirág gyökerei érzékenyek a túl sok vízre, így javasolt a rendszeres, de mérsékelt öntözés.

Páratartalom:Magas páratartalmat igényel, de túlzott nedvességet ne biztosítsunk a növénynek. A levelek permetezése és egy nedves tál helyezése a közelébe segíthet a megfelelő páratartalom biztosításában.

Hőmérséklet: Meleg, 18-27°C közötti hőmérsékletet igényel. A hidegebb hőmérséklet és a huzat ártalmas lehet a növényre.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban, tavasztól őszig, havonta egyszer tápoldatozzuk a növényt, amely segíti a virágképződést és a növekedést.

Átültetés: Az átültetés időpontja márciustól júniusig ajánlott, amikor a növény aktív növekedési fázisban van.

Kártevők és betegségek: A növény kártevői és betegségei közül a leggyakoribbak a pajzstetvek, levéltetvek és a tripszek. A pajzstetvek általában a levelek alsó oldalán, illetve az ágakon helyezkednek el, és a növény nedvével táplálkoznak. A levéltetvek általában az új hajtásokon és a fiatal leveleken telepednek meg, és nagy mennyiségben tudnak szaporodni. A tripszek általában apró, fekete vagy sötétbarna rovarok, amelyek a levelek között vagy a virágokban találhatók meg.

A növény betegségei közül a leggyakoribbak a penészesedés, a rozsda és a lisztharmat. A penészesedés általában a túl magas páratartalom miatt alakul ki, és a leveleken, ágakon, virágokon vagy a terméshéjon jelenhet meg. A rozsda a leveleken és az ágakon jelentkező sárgás vagy narancssárga foltok formájában jelenik meg. A lisztharmat pedig a levelek, ágak és virágok fehér bevonatát okozza.

Összefoglalás

Reméljük, hogy ez a Passiflora x violacea Victoriagondozási útmutatója segített neked megismerni ennek a lenyűgöző növénynek a fontos gondozási igényeit. Ha betartod ezeket az útmutatókat, egészséges és gyönyörű növényed lesz, amely gazdag virágzással és finom gyümölcsökkel ajándékoz meg téged. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Passiflora x violacea Victoria 12cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük