Pachyphytum Oviferum - Moai Jungle - Több, mint gondol

Pachyphytum Oviferum 12cm

3,600 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465422837

Leírás

Pachyphytum Oviferum 12 cm-es cserépben.

Pachyphytum Oviferum bemutatása:

Kis termetű, lassan növekvő szukkulens, amely a Crassulaceae (krasszulafélék) családjába tartozik. Az őshazája Mexikó, ahol a sziklás hegyoldalakon él. A növénynek ovális, tojás alakú, szürkés-zöld színű levelei vannak, amelyek vastagok és gumiszerűek, valamint a végükön elkeskenyednek. A szukkulensek között igen népszerű, és egyre többen ültetik otthonukban, mivel egyszerűen gondozható és mutatós dísznövény.

Átültetés: Általában 1-2 évente van szükség, amikor a növény gyökerei megtöltik a cserép alját. Az átültetés előtt hagyd száradni a földjét, majd óvatosan távolítsd el a növényt a régi cserépből, és helyezd át a friss, jó vízáteresztő képességű talajba. A szukkulenseknek kifejezetten előnyös, ha a cserép alsó harmadában homokot keversz a talajba, mivel ez segít a vízelvezetésben.

Fényigény: Szereti a világos, közvetlen napfényt, de a déli órákban érdemes árnyékos helyre helyezni, hogy elkerüljük a levelek égését.

Öntözés: Az öntözést érdemes csak akkor elvégezni, ha a földje teljesen kiszáradt, és óvatosan, alaposan öntözni, hogy a víz átjusson a cserép aljáig. Ügyeljünk arra, hogy a víz ne maradjon a cserép alatt, mert ez károsíthatja a gyökereket.

Hőmérséklet: Jól bírja a magas hőmérsékletet, de ősszel és télen jobb, ha hűvösebb helyen tartjuk, ahol a hőmérséklet 10-15°C között van.

Kártevők és betegségek: Ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben. Azonban az álló víz vagy a túlzott öntözés gyökérrothadást okozhat.

Összefoglalás:

Reméljük, hogy hasznosnak találtad ezt a Pachyphytum Oviferum gondozási útmutatót, és most már magabiztosan tudsz gondoskodni erről a csodálatos növényről otthonodban. Ha tetszett ez az útmutató, és további hasznos információkat szeretnél megtudni a növények gondozásával kapcsolatban. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pachyphytum Oviferum 12cm” értékelése elsőként