Musa Acuminata - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Musa Acuminata 6cm

1,800 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465421885

Leírás

Musa Acuminata 6 cm-es cserépben. A növény átlagosan 15 cm magas.

Musa Acuminata bemutatása:

Musa Acuminata, más néven banánnövény, egy trópusi gyümölcsfa, amely az élelmiszer- és papírgyártásban széles körben használják. Az anyanövény 6-7 méter magasra nőhet, de belső térben termesztett változatai 2-3 méter magasak lehetnek. A Musa Acuminata nagy, leveles növény, amelynek hosszúkás levelei a törzs végén helyezkednek el. A termés egy hatalmas csomó, amely a levelek alatt alakul ki, és akár 100 banánt is tartalmazhat.

Banánnövény gondozási útmutató:

Fényigény: Igényli a közvetlen napfényt, de az erős déli napsütést kerülni kell. A növény érzékeny az égő napra, és a túlzott napfény okozhatja a levelek elszáradását.

Öntözés: A banánnövénynek sok vizet kell kapnia. Az öntözést úgy kell elvégezni, hogy a talaj mindig nedves legyen, de ne álljon a víz a cserép alján. A forró nyári hónapokban a növényt naponta kell öntözni.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. A növény körülbelül 50-60% páratartalomra van szüksége, ezért érdemes párásítót használni vagy rendszeresen permetezni a leveleket.

Hőmérséklet: Optimális hőmérséklete 25-30°C. Az alacsony hőmérséklet, különösen a fagyos időszakokban, károsíthatja a növényt.

Tápozás: Aktív növekedési időszakában, általában tavasszal és nyáron, havonta egyszer tápozni kell a növényt. Használj egy kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldatot.

Átültetés: Körülbelül kétévente érdemes átültetni, különösen, ha az gyorsan nő. A legjobb időpont a tavasz vagy a nyár, és a cserépnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a gyökerek kényelmesen elférjenek.

Kártevők and betegségek: A növények érzékenyek lehetnek a kártevőkre és a betegségekre. A leggyakoribb problémák közé tartoznak a pajzstetvek, levéltetvek és tripszek. A levéltetvek és a pajzstetvek a leveleken és a száron telepednek meg, míg a tripszek az apró sárga foltok formájában jelentkeznek a leveleken. A túlzott öntözés és a túl magas páratartalom szürke penész és gombás betegségek kialakulásához vezethet. Ha észreveszed ezeket a problémákat, azonnal cselekedj, hogy megelőzd a további terjedést. A permetezés, a kártevőirtószerek és a fungicid kezelések segíthetnek a problémák megoldásában.

Ha figyeled a Musa Acuminata növényedet, és időben felismered a kártevők és betegségek jeleit, akkor elkerülheted a súlyosabb problémákat. A megfelelő gondozás és a helyes körülmények biztosítása segít abban, hogy egészséges és gyönyörű növényed legyen, amely sok éven át díszíti majd otthonodat.

Összefoglalás

Az édes banánfa (Musa Acuminata) egy lenyűgöző és értékes növény, amely nemcsak gyümölcstermelésre használható, hanem dísznövényként is megállja helyét. Annak érdekében, hogy a növény egészséges maradjon, fontos a megfelelő gondozás biztosítása. Az itt felsorolt gondozási tippek betartásával a Musa Acuminata sok éven át szép és egészséges maradhat. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Musa Acuminata 6cm” értékelése elsőként