Maranta Exclusive Grey - Moai Jungle- Több, mint gondolnád

Maranta Exclusive Grey 12cm

4,500 Ft

A Moai Junglenál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512354333

Leírás

Maranta Exclusive Grey 12 cm-es cserépben. A növény áltagosan 30 cm magas.

Maranta Exclusive Grey bemutatása:

A Maranta Exclusive Grey (Maranta leuconeura ‘Silver Grey’) egy csodálatos szobanövény, amelyet gyakran neveznek “prayer plant”-nek. Ez az évelő növény a Marantaceae családba tartozik, és Brazíliában és a trópusi Dél-Amerikában őshonos. Különlegessége a szép szürke színű levelekkel rendelkezik, amelyek szép díszítéssel szolgálnak otthonodban. Az alábbiakban ismertetem a Maranta Exclusive Grey gondozásával kapcsolatos útmutatót, hogy segítsek fenntartani a növény egészségét és szépségét.

Maranta Maranta Exclusive Grey gondozási útmutató:

Fényigény: Árnyékos vagy félárnyékos helyen érzi jól magát. Ügyeljünk arra, hogy ne érje közvetlen napsütés, mert az károsíthatja a leveleket.

Öntözés: A Szereti a nedves talajt, de nem túl vizes környezetet. Öntözzük meg a növényt alaposan, majd várjuk meg, amíg a talaj felső rétege kissé megszárad, mielőtt újra öntöznénk. Az öntözéshez használjunk szobahőmérsékletű vizet, és ügyeljünk arra, hogy ne áztassuk el a cserép alját, hogy elkerüljük a gyökérrothadást.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a lakás száraz, akkor érdemes párásítót használni vagy vízzel teli tálcákat helyezni a növény közelébe.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-26°C között van. Kerüljük a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Hőmérséklet: Meleg és nedves környezetet igényel. Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal vagy ültesd át tápanyagban gazdag földbe. Tavasszal az átültetés során a friss föld már tartalmazhat tápanyagokat, ezért az első tápozással várj legalább 4-6 hétre. A tápoldatot a növény öntözésekor add hozzá a vízhez, és az adagolásnak a csomagoláson ajánlottaknak megfelelően kell történnie.

Átültetés: Általában évente átültetést igényel, hogy a növény fejlődni tudjon. Az átültetést legjobb a tavaszi időszakban végezni, amikor a növény aktív növekedési időszakban van. Az átültetés előtt ügyelj arra, hogy a növény földjének nedvességtartalma megfelelő legyen, hogy ne sérüljenek a gyökerek. Az új cserép mérete legyen csak 1-2 cm-rel nagyobb az előzőnél, hogy megfelelő legyen a gyökérrendszer környezete. Az átültetést követően a növényt alaposan öntözd meg.

Kártevők és betegségek: Általában ellenálló a betegségekkel és kártevőkkel szemben. Azonban, ha a levelek száradni kezdenek vagy sárgulnak, az általában azt jelzi, hogy a növény túl száraz, vagy éppen túl nedves. A pajzstetvek, a takácsatkák és a levéltetvek néha támadhatják ezt a növényt. A betegségek és a kártevők megelőzése érdekében rendszeres ellenőrzést kell végezni a növényen, és szükség esetén azonnal el kell távolítani az érintett részeket.

Toxicitás: Levelei enyhén mérgezőek lehetnek, és irritáló hatásuk lehet a bőrre és a szemre. A növényt ezért olyan helyre kell helyezni, ahol gyermekek és háziállatok ne férjenek hozzá.

Összefoglalva:

Csodálatos szobanövény, amely változatos és élénk színű leveleiről ismert. Ha megfelelő gondozást biztosítasz számára, hosszú éveken át élvezheted a növény szépségét a lakásodban. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Maranta Exclusive Grey 12cm” értékelése elsőként