Diascorea Bulbifera - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Diascorea Bulbifera

6,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Diascorea Bulbifera 12 cm-es cserépben. A Diascorea Bulbifera növény átlagosan 30 cm magas.

Diascorea Bulbifera bemutatása:

Trópusi évelő növény, amely az Afrikából és Ázsiából származik, és a Dioscoreaceae családba tartozik. Az évelő növény levelei nagyok és szív alakúak, virágai apróak és sárgásak. A növény a hajtások végén hozza létre a gumóit, amelyek ehetőek és nagyon táplálóak. A Diascorea Bulbifera viszonylag könnyen gondozható, de figyelmet igényel a megfelelő körülmények biztosítása.

Diascorea Bulbifera gondozása:

Fényigény: Szereti a világos helyet, de közvetlen napsütést kerülni kell, mivel a túl erős fény égetheti a leveleket.

Öntözés: A növénynek rendszeresen kell vizet kapnia, de az öntözés mértéke attól függ, hogy milyen hőmérsékleten van a növény, és milyen a talajnedvesség. A talajt mindig tartsuk nedvesen, de ne engedjük, hogy a növény túl sokáig álljon vízben.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel, ezért ajánlott a levelek rendszeres permetezése vagy a növény mellé helyezett párásító használata.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Az alacsony hőmérséklet és a huzat káros lehet a növényre.

Tápozás: Aktív növekedési időszakban igényel tápoldatot, amelyet hetente egyszer adagoljunk az öntözővízhez. Tápanyagban gazdag talaj használata is ajánlott.

Átültetés: Átültetése akkor ajánlott, amikor a növény gyökeresedetté válik. A növényt átültethetjük nagyobb cserépbe, amelyben tovább növekedhet.

Kártevők és betegségek: A legtöbb kártevővel és betegséggel szemben. Azonban az elszaporodott levéltetvek és atkák károsíthatják a növényt. Ha észlelsz ilyen kártevőket a növényen, azonnal cselekedj. A megtámadott leveleket alaposan öblítsd le, például szappanos vízzel vagy alkoholos oldattal. Ügyelj arra, hogy ne permetezd túl a növényt, mivel az túlzott nedvességet okozhat, amely kedvez a gombás megbetegedéseknek.

Összefoglalva:

Remélem, hogy ez a kis útmutató hasznosnak bizonyul a Diascorea Bulbifera gondozásához. Ez a növény egy érdekes és szép dísznövény lehet a gyűjteményedben, de fontos tudni, hogy milyen igényei vannak ahhoz, hogy egészséges és jól fejlődő növény legyen. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bátran.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Diascorea Bulbifera” értékelése elsőként