Hoya Wayetii Tricolor - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Hoya Wayetii Tricolor 9cm

3,200 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465425609

Leírás

Hoya Wayetii Tricolor 9 cm-es cserépben.

Hoya Wayetii Tricolor bemutatása:

Ez is egy trópusi növény, amely Ausztráliából származik. Az örökzöld növény lassan növekszik és kúszó-hajtásokkal rendelkezik, amelyek hosszúak és vékonyak. A növény levelei zöld színűek és kör alakúak, sűrűn egymás mellett helyezkednek el a száron. Virágai szépek és illatosak, fehér színűek és csillag alakúak. A növény általában beltéri növényként használatos, de szabadban is nevelhető meleg éghajlaton. A Hoya Wayetii Tricolor egy könnyen gondozható növény, amely kevésbé igényel vizet és tápanyagot.

Hoya Wayetii Tricolor gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. A közvetett fényt részesíti előnyben, kerüld az erős, közvetlen napsütést, mert az károsíthatja a leveleit.

Öntözés: Nem igényel túl gyakori öntözést. Az öntözést csak akkor végezd el, ha a talaj teljesen kiszáradt. Az átültetés után az első öntözés után érdemes várni legalább egy hétre, hogy a növénynek ideje legyen alkalmazkodni az új környezethez.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha száraz a levegő, érdemes párásítót használni vagy a növény mellé egy tálat vízzel helyezni, hogy növeljük a környezeti páratartalmat.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal vagy ültesd gilisztahumuszt tartalmazó földbe, ilyet nálunk is kaphatsz Moai föld néven, vagy használj magyar gyártású Bioremiq készítményeket!

Átültetés: Általában csak akkor igényel átültetést, ha a növény számára túl kicsi a cserép. Az átültetést tavasszal vagy nyáron végezd el. A friss föld tápanyagtartalmának növelése érdekében érdemes Moai földet használni.

Kártevők és betegségek: Igen érzékeny a pajzstetvekre és a levéltetvekre. Ha a növényen elszaporodnak a kártevők, permetezd le rovarirtó szerrel, majd töröld át a leveleket meleg vízzel és mosogatószerrel. Ha a probléma súlyosabb, használj speciális rovarirtó szert, és szükség esetén vágd le az erősen fertőzött részeket.

Figyelmeztetés: Mérgező lehet a háziállatokra és az emberekre, ha lenyelik a leveleit vagy a szárát. A növényi nedve irritációt okozhat, ezért használat előtt ajánlott kesztyűt viselni. Ha háziállatokkal vagy kisgyermekekkel élő háztartásba szeretnéd vinni, érdemes olyan helyre helyezni, ahol nehezen hozzáférhető.

Összefoglalva:

A Hoya Wayetii Tricolor egy nagyon népszerű szobanövény, amely a látványos levelei miatt különleges hangulatot ad otthonunknak vagy irodánknak. A megfelelő gondozással és figyelemmel a növény hosszú éveken át gyönyörű maradhat, és egy igazi ékkő lehet bármely beltéri térben. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hoya Wayetii Tricolor 9cm” értékelése elsőként