Gyompálma - Moai Jungle - Több, mint gondolná

Gyompálma 12cm

2,900 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465424039

Leírás

Gyompálma 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 50cm magas.

Gyompálma bemutatása:

A gyompálma (Chamaedorea elegans) egy kis termetű, népszerű szobanövény, amely a pálmafélék családjába tartozik. Dél-Mexikó és Guatemala trópusi esőerdeiben honos, és gyakran termesztik beltéri dísznövényként világszerte. A gyompálma lassan nő, de idővel akár 1-2 méteres magasságot is elérhet. Több szála is lehet, amelyek mindegyikén 5-10 levele van.

Gyompálma gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény, szereti a világos, de közvetlen napfénytől védett helyet.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Ügyelj rá, hogy a talaj felső rétege kiszáradjon az öntözések között, de ne hagyd, hogy teljesen kiszáradjon. Az állandó vízhiány és víztöbblet egyaránt káros lehet a növény számára.

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat, de viszonylag jól alkalmazkodik a szárazabb lakási körülményekhez is. Ha a lakásban szárazabb a levegő, érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet a gyompálma számára 18-27°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Átültetésre csak akkor van szükség, ha a gyökerek már kinőtték a jelenlegi cserépüket. Általában évente egyszer ajánlott átültetni a növényt, használj tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű földkeveréket.

Kártevők és betegségek: Ellenálló növény, de bizonyos kártevők és betegségek mégis előfordulhatnak rajta. Az alábbiakban bemutatjuk, melyek ezek és hogyan kezelhetők.

Összefoglalva:

Ha megfelelően gondozzuk a gyompálmát, akkor az egy egészséges és tartós növény lehet a lakásban vagy az irodában.

A gyompálma egy szép és különleges megjelenésű növény, amely könnyen tartható beltéri körülmények között. Azonban, ahogy más növényeknél, a gondozási hibákból adódó kártevők és betegségek megjelenése is előfordulhat. Fontos figyelmet szentelni a megfelelő gondozásra és időben intézkedni, ha bármilyen probléma felmerül. Ha betartod a fent említett gondozási útmutatót és figyelsz a növényedre, hosszú éveken át élvezheted a gyompálma egészséges és dekoratív megjelenését. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyompálma 12cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük