Gilisztahumusz 20l- Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Gilisztahumusz 20l

7,500 Ft

Méretei miatt nem postázható! Kérlek a rendelésnél ezt vedd figyelembe!

10 készleten

Leírás

Méretei miatt nem postázható! Kérlek a rendelésnél ezt vedd figyelembe!

A gilisztákkal történő komposztálás a humusz előanyagok gyártásának a legígéretesebb módja. Ebben az esetben megfelelő takarmányozás mellett, naponta a giliszták testtömegének a felével megegyező ürülék képződésével számolhatunk.

A földigiliszta által elfogyasztott növényi anyag az állatok belében, mint egy mixerben, összekeveredik az ugyancsak elfogyasztott talajjal, és a nem felszívódott maradék váladékkal bevont, kalciummal stabilizált agyagásványhumusz komplexeket tartalmazó szilárd golyócskák formájában, trágyaként elhagyja az állat testét. Ezt hívjuk közismert nevén gilisztahumusznak.

Tartós, vízálló morzsás szerkezet jellemző rá, nagyon magas makro-, és mikroelemtartalommal. Óriási előnye, hogy nehezen mosódik belőle ki a tápanyag, nagyon magas a baktériumszáma, a gombás és baktériumos betegségek jelentős részével szemben ellenállóvá teszi a növényt, növekedés-serkentő auxinokat és egyéb hormonhatású anyagokat tartalmaz. Ezt a technikát, amivel az ilyen fokú komplexitást el lehet érni a talaj alkotórészei között, ember még nem találta ki.

A gilisztahumuszról (Vermicompost)

A férgek (giliszták) munkájuk során átadják a komposztba (humuszba) az emésztőrendszerükben és a testük körül képződő testfolyadékokat, amely védelmet biztosít a növényeknek a betegségekkel szemben, javítja az állóképességet, a zöldségek és gyümölcsök minőségét, természetes aromáját.

A giliszták emésztőrendszere számos olyan mikroorganizmust tartogat, amelyek hasznosak a növények számára: nitrogén, mikoralis gombák, természetes növekedési hormonok, amelyek antibiotikus hatásúak, valamint enzimek. A koncentrált tápanyakokkal együtt átadódó enzimek a növények egészséges és gyors növekedését eredményezik.

Ez egy csodálatos anyag!

A gilisztahumusznak köszönhetően kiváló minőségű növények állíthatók elő, a mikroorganizmusok, enzimek, növényi tápelemek és a testfolyadék szervesen gazdagítják a talajt, közben szabályozzák PH egyensúlyát, biológiai és fizikai tulajdonságait.

A gilisztahumusz (Vermicompost)

Használható mindenféle mezőgazdasági művelésben, növeli a szerves anyagok mennyiségét a talajban.

A növények erősebben, gyorsabban növekednek és érnek, korábbi betakarítás lehetséges, a termésmennyiség 30%-kal is több lehet.

Gyorsítja a növények gyökérnövekedését és sűrűségét, így a növény erősebb lesz.

Javul a növények gyökérbetegségekkel szenbeni ellenálló képessége.

A férgek emésztőrendszeréből kikerülő mikroorganizmusok a talajbaktériumok negatív hatását ellensúlyozzák, így erősítik a növényt.

A gilisztahumuszban lévő tápanyagok, makro-és mikroelemek az öntözés során lassan oldódnak fel, így lassú időn át táplálják a növényt, így a humusz iránti igény idővel csökken.

A talaj mikroorganizmus-aktivitása nő és vízmegtartó képessége is jelentősen növekszik.

Szabályozza a talaj PH egyensúlyát, lehetővé teszi a foszfor, kálium, vas stb. oldhatóságát a talajban, így a növény fel tudja venni a tápanyagokat.

Lehetővé válik 100%-ban kiváló minőségű, ízű, aromájú növények termelése.

Használatával megoldható a szennyezett és a vegyi anyagok felhasználása miatt eleszegényedett területek rehabilitációja.

Javítja a talaj porózus szerkezetének kialakulását, lehetővé teszi a talaj számára, hogy megfelelőbb szerkezetet alakítson ki a növény növekedéséhez.

100%-ban szerves, 100%-ban ökológiai és nem toxikus. A gilisztahumusszal termesztett növények nem tartalmaznak nitrátmaradványokat.

Nem szennyezi a vizet, a levegőt és a talajt.

Nem tartalmaz adalékanyagot.

A BIOMATE-gilisztahumusz az ökológiai gazdálkodásban is felhasználható, megvásárolható 20l-es és 3l-es kiszerelésben.

A gilisztahumuszt maximum 25 térfogat %-os arányban javasoljuk felhasználni. A gilisztahumusz felhasználható valamennyi zöldség-, gyümölcs, virág és dísznövénykultúra termesztésére, nevelésére, pázsit telepítésére, fenntartására, kivéve a mészkerülő, savanyú kémhatású talajt igénylő és különösen sóérzékeny növényi kultúrákat.

Felhasználsi javaslat:

Balkonládás, cserepes, konténeres virág vagy palántaneveléshez 1l humuszhoz 3l föld kell.

Szabadföldi zöldség-, virág-, dísznövénytermesztéshez 1,5-2,5l/m2 mennyiséget sekélyen a talajba dolgozni.

Gyümölcsfák telepítésekor 3-6l/fa mennyiségben az ültetőgödör talajába keverve, fenntartásra 1,5-4l/fa/év a koronacsurgó talajába bedolgozva.

Szőlő telepítésekor 1,5-3l/tőke mennyiségben az ültetőgödör talajába keverve, fenntartásra 0,7-1l/fm/év menyiségben a sorokba keverve.

Díszfák, díszcserjék telepítésekor 3-5l/ültetőgödör mennyiségben a gödör talajába keverve, fenntartásra 1-2l/fa vagy cserje/év mennyiségben sekélyen a talajba keverve.

Pázsit-gyep telepítéséhez 1,5-2l/m2 mennyiségben a feltalajba keverni, ápoláshoz tavasszal és nyár végén 0,6-1l/m2 mennyiséget elszórni, majd esőztetve bemosatni.

Lombtrágyaként történő használat:

Rendkívül eredményesen használható a gilisztahumusz vizes oldata levéltrágyaként kipermetezve, vagy a talajra öntözve.

Ezt úgy készíthetjük el, hogy csapadékvízbe lógassunk be 400 mikronos szűrőzacskóba gilisztahumuszt 20:1 arányban, és lehetőleg 20°C hőmérsékleten intenzíven levegősztessük 24 órát, ügyelve, hogy a kioldódó anyag ne üllepedjen ki. A kapott oldatot 12-24 órán belül jutassuk ki.

Érdemes tenyészidőben 10-14 naponta ismételni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gilisztahumusz 20l” értékelése elsőként