Ficus Shivereana - Moai Jungle - Több, mint gondolnád
Akció!

Ficus Shivereana 11cm

4,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465431518

Leírás

Ficus Shivereana 11 cm-es cserépben. A növény átlagosan 25 cm magas.

Ficus Shivereana bemutatása:

Ficus Shivereana egy trópusi származású dísznövény, amely az egész évben zöld lombozatának és a szobában való könnyű gondozhatóságának köszönhetően népszerű a lakásdekorációban. A következőkben bemutatjuk, hogyan kell gondozni ezt a növényt.

Fényigény: Szereti a világos, közvetlen fényt, de kerülni kell a közvetlen napsugárzást.

Öntözés: Igényli a rendszeres öntözést. Az öntözés során ügyeljünk arra, hogy a földet ne áztassuk el, de ne is hagyjuk kiszáradni.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a levegő túl száraz, használjunk párásítót vagy permetezhetjük vízzel a növényt, de ez utóbbi csak ideiglenesen és csak kismértékben növeli a páratartalmat. Megoldás lehet még a kavicsos tálca, amire a növényt tesszük, illetve egy páratartalmat mérő eszköz is sokat tud segíteni a tudatosság növelésében

Hőmérséklet: Optimális hőmérséklete 18-24°C. Kerülni kell a huzatot és a hirtelen hőmérsékletváltozásokat, különösen a téli időszakban, a nyitott ablak, a fűtőtest közelsége okozhat problémákat, levélhullást.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban, vagyis tavasszal és nyáron tápozzuk a növényt havonta egyszer, kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Általában évente egyszer ajánlott. Az átültetés során friss földet használjunk és tartsuk szem előtt, hogy a cserép nagyobb legyen az előzőnél.

Kártevők és betegségek: Hajlamos lehet levéltetűre és pókhálós atkára. Ha ilyen kártevők jelennek meg a növényen, permetezzünk neem olajjal vagy szappanos vízzel. A növény gyakran betegségeknek van kitéve, például gombás fertőzéseknek. Ezt megelőzhetjük a levelek alatti tápanyagokat eltávolítva, valamint a leveleket rendszeresen permetezve.

Toxicitás: Mérgező a háziállatokra és az emberekre egyaránt, ha lenyelik a leveleit vagy a szárát. Tartsuk távol a növényt a kisgyermekektől és a háziállatoktól.

Összefoglalás:

A Ficus Shiveriana egy csodálatos, de igényes szobanövény, amely igényli a megfelelő fényt, öntözést és tápanyagokat ahhoz, hogy egészséges és szép maradjon. Ha betartod a fent említett gondozási tippeket, hosszú éveken át élvezheted a növényed szépségét és frissességét. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ficus Shivereana 11cm” értékelése elsőként