Ficus Abidjan - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Ficus Abidjan 12cm

4,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512345812

Leírás

Ficus Abidjan 12 cm-es cserépben. A Ficus Abidjan átlagosan 45 cm magas.

Egy igazi trópusi szépség, amely széles körben elterjedt szobanövényként. A növény rendkívül vonzó megjelenésű, dús leveleivel, amelyek széles, ovális formájukkal és csillogó, sötétzöld színükkel kitűnnek a többi növény közül.

Ficus Abidjan bemutatása

A Ficus Abidjan a fikuszok családjába tartozó örökzöld növény, amely Dél-Ázsiában őshonos, de széles körben elterjedt szobanövényként ismert. Széles, ovális levelei sötétzöld színűek, és csillogó felületűek. A növény egyedülálló megjelenése miatt számos lakásban és irodában megtalálható. Az alábbiakban bemutatom a Ficus Abidjan gondozásával kapcsolatos lépéseket, hogy a növény egészséges és szép maradjon.

Ficus Abidjan gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes vagy világos fényt igényel, de kerüljük az erős közvetlen napfényt. Ha a növényt erős fénynek tesszük ki, az levélégészségét befolyásolhatja.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Ügyelj arra, hogy a talaj mindig nedves legyen, de ne öntözd túl a növényt, mert az a gyökerek rothadásához vezethet. A víz ne álljon a cserép alján sem.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a levegő túl száraz, használjunk párásítót vagy permetezhetjük vízzel a növényt, de ez utóbbi csak ideiglenesen és csak kismértékben növeli a páratartalmat. Megoldás lehet még a kavicsos tálca, amire a növényt tesszük, illetve egy páratartalmat mérő eszköz is sokat tud segíteni a tudatosság növelésében

Hőmérséklet: Optimális hőmérséklete 18-24°C. Kerülni kell a huzatot és a hirtelen hőmérsékletváltozásokat, különösen a téli időszakban, a nyitott ablak, a fűtőtest közelsége okozhat problémákat, levélhullást.

Tápozás: A szobanövény számára fontos, hogy az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) rendszeresen tápláljuk. Ajánlott havonta egyszer tápanyagdús, vízben oldódó szobanövény-tápoldatot adni a növénynek.

Kártevők: Ellenálló a legtöbb kártevővel szemben, de néhány betegség és kártevő támadhatja. A pajzstetvek és a levéltetvek általában a leggyakoribb problémák. Ha észreveszed a kártevők jelenlétét, azonnal távolítsd el őket és alkalmazz rovarölő szert, ha szükséges.

Toxicitás: Mérgező lehet az emberek és a háziállatok számára is, ha lenyelik a leveleket vagy a szárakat. Ügyelj arra, hogy ne helyezd olyan helyre a növényt, ahol a háziállatok és a kisgyermekek könnyen hozzáférhetnek hozzá.

Összefoglalás:

Ha szeretnéd, hogy a szobanövényed egészséges és díszes legyen, fontos betartani a fenti gondozási útmutatót. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ficus Abidjan 12cm” értékelése elsőként