Eucalyptus Silver Dollar - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Eucalyptus Silver Dollar 12cm

5,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465425357

Leírás

Eucalyptus Silver Dollar 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 30 cm magas.

Az ezüst eukaliptusz bemutatása

Az ezüst eukaliptusz (Eucalyptus cinerea) az eukaliptuszfák egyik faja, amely Ausztráliában őshonos. A szürke színű levelek miatt ez az eukaliptuszfajta a Silver Dollar (ezüstpénz) elnevezést kapta. Az ezüst eukaliptusz egy keskeny oszlopos fa, amely 7-18 méter magasra nőhet. A felnőtt növény ágai kissé lehajlanak, amelyeket a lombozat díszít.

Az ezüst eukaliptusz nagyon vonzó dísznövény, amely az otthoni kertekben és az erkélyeken is megél. Az alábbiakban bemutatom, hogyan kell gondoskodni erről a növényről, hogy egészséges maradjon és gyönyörű szürke leveleket növesszen.

Ezüst eukaliptusz gondozási útmutató:

Fényigény: Nagyon nagy fényigényű növény, és sokat szeret a közvetlen napfényben lenni. Télen azonban érdemes árnyékosabb helyre helyezni, mivel a hideg levegő és a fagy károsíthatja a növényt.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Az öntözéseket érdemes a föld felső rétegének kiszáradása után végezni, és elkerülni a túlöntözést, mivel az károsíthatja a gyökereket.

Páratartalom: Nagy páratartalmat igényel. Ha a lakásban száraz a levegő, akkor ajánlott használni párásítót a növény közelében vagy tartsunk egy vízzel teli tálat a növény mellett.

Hőmérséklet: Számára az ideális hőmérséklet 18-22°C. Kerülni kell a huzatot és a hirtelen hőmérsékletváltozásokat.

Tápozás: Nem igényel sok tápanyagot. Az aktív növekedési időszakban havonta egyszer tápoldatozd a növényt.

Átültetés: A kis konténerben nevelt fiatal növényeket és a terebélyesebb, nagyobb konténerben nevelt növényeket. A fiatal növényeket évente át kell ültetni a növekedésük felgyorsítása és az egészséges gyökérzet biztosítása érdekében. A nagyobb növényeket viszont csak akkor kell átültetni, amikor a gyökérzet már kitöltötte a cserépet.

Kártevők és betegségek: Az eukaliptuszokat általában nem támadják a kártevők és a betegségek. Azonban ha az állapotuk nem megfelelő, akkor előfordulhat, hogy a levéltetvek, pajzstetvek és a lisztharmat megjelenik rajtuk. A betegségek közül pedig a gombás fertőzések lehetnek a legnagyobb probléma, ilyen például a levélfoltosság vagy a rozsdásodás.

Összefoglalva:

Az eukaliptuszokkal kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a fajtól függően eltérő igényekkel rendelkezhetnek. Az alapvető gondozási szabályok mellett fontos figyelembe venni a növény konkrét igényeit is. Ha ezeket betartjuk, akkor az eukaliptuszok egészségesek és díszesek maradnak. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Eucalyptus Silver Dollar 12cm” értékelése elsőként