Epipremnum Treubii Moonlight - Moai jungle

Epipremnum Treubii Moonlight

2,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Epipremnum Treubii Moonlight 9 cm-es cserépben. A növény átlagosan 15 cm magas.

Epipremnum Treubii Moonlight bemutatása

Az Epipremnum (vagy szobai futóka) egy igen népszerű szobanövény, egyszerű gondozása, változatos megjelenése ugyanis sokak kedvence. Rengeteg színű és formájú levelei szaporán nőnek, melyeket érdemes felfuttatni egy karóra. Gondozása egy kezdőnek sem okoz gondot, mivel igen strapabíró faj. A Dél-Amerikában elterjedt Epipremnum fő igényei egy világos, napos hely, meleg hőmérséklet, és a rendszeres öntözés. Kártevői közé a levéltetvek, pajzstetvek, és a takácsatkák sorolhatók, de főként a túlöntözéstől és a huzattól kell óvni.

Epipremnum Treubii Moonlight ápolása:

Hőmérséklet: Nyáron tartsuk minimum 18°C-on maximum 25°C-on. Télen 12°C-14°C közötti hőmérsékletet igényel.

Fény: Eltűri a gyengébb fényviszonyokat de mintájának megőrzése miatt inkább világos helyre tegyük. Óvjuk közvetlen napfénytől.

Vízigény: Nyáron öntözzük rendszeresen, de várjuk meg míg a talaj felső rétege megszárad. Télen csökkentsük a locsolás mennyiségét.

Pára: Nyáron permetezzük leveleit desztillált, vagy esővízzel, télen viszont már nem igényel párát.

Föld: Jó vízáteresztő, tápanyagdús földbe ültessük.

Tápozás: Tavasztól őszig érdemes gyakran tápoldatozni, havonta 2-4 alkalommal.

Toxicitás: Az Epipremnum enyhén toxikus növény, óvjuk kisgyermektől és háziállattól egyaránt.

Összefoglalás:

Könnyen tartható és szép dísznövény, amely megfelelő gondozás mellett évekig szép maradhat. Tartsd szem előtt a megfelelő öntözést, tápoldatozást, a megfelelő megvilágítást, és ha szükséges, akkor védd a kártevők ellen. Ne felejtsd el, hogy a növény mérgező lehet, így használat előtt vedd figyelembe a biztonsági előírásokat.

Növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Az Epipremnum fő megbetegedései a túlöntözés vagy a huzat miatt fordulhat elő, de megtámadhatja levéltetű, pajzstetű vagy takácsatka is.

Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

Még több érdekesség a szobanövényekről:

Ha még többet szeretnél megtudni a különböző trópusi növényekről, olvasd el blogposztjainkat! Megtudhatod, hogy milyen talajkeveréket szeretnek, hova érdemes tenni őket, hogyan érdemes locsolni őket, vagy éppen milyen kártevők ellen, hogyan érdemes védekezni, vagy miért sárgulhatnak el a levelek a különböző növényeken.

Ha igénytelenebb szobanövényeket keresel, akkor ezt a cikkünket olvasd el, ha szárazságtűrőket akkor pedig ezt, érdemes lehet megnézned a futó növényekről szóló blogposztunkat is, hiszen ők is csodálatosak!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Epipremnum Treubii Moonlight” értékelése elsőként