Codiaeum Excellent - Moai jungle - Több, mint gondolnád

Codiaeum Excellent 12cm

3,000 Ft

A Moai Junglenél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465424800

Leírás

Codiaeum Excellent 12cm-es cserépben. Átlagosan 40 cm magasak.

A Codiaeum Excellent bemutatása

A Croton (Codiaeum variegatum) egy trópusi származású örökzöld növény, amely az Euphorbiaceae (kutyatej) családba tartozik. Dél-Ázsiában, Indonéziában, Malajziában és az Ausztrália északi részén lévő óceáni szigeteken őshonos. A crotont nagyra értékelik különleges, színes és változatos levelei miatt, amelyek számos színárnyalatban fordulnak elő, mint például zöld, sárga, narancs, piros és rózsaszín. A levelek alakja és mérete is igen változatos lehet, sima vagy hullámos szélű, lándzsás vagy keskeny.

A növény híres arról, hogy könnyen gondozható, jól alkalmazkodik a beltéri körülményekhez, és rendkívül vonzó dísznövényként ismert.

Croton gondozási útmutató:

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Helyezd el világos, közvetlen fény közelében. Az erős fény elősegíti a színes levelek kialakulását.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Öntözd meg alaposan, majd hagyd, hogy a föld felső rétege kissé kiszáradjon az öntözések között. Ügyelj arra, hogy a víz elvezetődjön a növény alól, így elkerülhető a gyökérrothadás.

Páratartalom: Magas páratartalmat kedvel. A szárazabb levegőben érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-27°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal vagy ültesd gilisztahumuszt tartalmazó földbe, ilyet nálunk is kaphatsz Moai föld néven, vagy használj magyar gyártású Bioremiq készítményeket!

Átültetés: Átültetésre általában 2-3 évente van szükség, amikor a növény gyökerei megtöltik a cserép alját. Ültessük át tavasszal vagy nyáron, egy nagyobb cserépbe, amelyben a növény tovább növekedhet.

Kártevők és betegségek: Ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben. Azonban ügyelj a levéltetvek, takácsatkák és tripszek megjelenésére. Ezek ellen a Moai Jungleben is kaphatsz segítséget, kérd eladóink tanácsát!

Toxicitás: A Codiaeum Petra levelei és nedve mérgező lehet emberekre és állatokra egyaránt. Ha a növényt háziállatokkal vagy kisgyermekekkel élő háztartásba szeretnéd vinni, érdemes olyan helyre helyezni, ahol nehezen hozzáférhető.

További információk

Tömeg 3213465424800 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Codiaeum Excellent 12cm” értékelése elsőként