Begonia U192 Martin's Mystery - Moai Jungle - Több, mint gondol

Begonia U192 Martin’s Mystery 12cm

30,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465433352

Leírás

Begonia U192 Martin’s Mystery 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 35 cm magas.

A BegoniaU192 Martin’s Mystery bemutatása

Népszerű és sokoldalú beltéri dísznövény, amelyet a lenyűgöző színes virágai és a dekoratív levelei miatt kedvelnek. A nemzetséghez több mint 1800 faj tartozik, és különböző méretű, színű és formájú levelekkel rendelkeznek. A Begoniák trópusi és szubtrópusi területeken honosak, és széles körben elterjedtek az egész világon.

A Begonia levelei változatosak lehetnek, és többféle alakban és mintázatban fordulhatnak elő. A levelek lehetnek kerekdedek, hosszúkásak, kard alakúak vagy csillagalakúak. A színpaletta is változatos, a levelek lehetnek zöld, bordó, ezüstös, sárga vagy többszínűek.

A Begonia U192 Martin’s Mystery gondozása

Fényigény: Közepes vagy világos fényigényű növény. A közvetett fényt részesíti előnyben, de elviseli az enyhébb árnyékos környezetet is. Kerüld az erős, közvetlen napsütést, mert az égheti a leveleket.

Öntözés: Földjét tartsuk mindig enyhén nedvesen. Télen fokozatosan csökkentsük vízadagját, de ne hagyjuk kiszáradni. Ügyelj arra, hogy ne áztasd el a gyökereket, mert ez rothadáshoz vezethet.

Páratartalom: Magas páratartalmat szeret. Ha a levegő száraz, használj párásítót vagy permetezd meg a leveleket időnként vízzel a páratartalom növelése érdekében.

Hőmérséklet: Számára az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápozás: Tápanyagban gazdag talajban jól növekszik. Tápozd a növényt havonta egyszer, az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) egy vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően.

Átültetés: Általában évente egyszer vagy kétszer igényel átültetést. Ültesd át, amikor a gyökérrendszer már betöltötte a jelenlegi cserépét. Válassz egy nagyobb cserépet, amely jó vízelvezetéssel rendelkezik, és töltsd fel tápanyagban gazdag talajjal.

Toxicitás: Állatokra mérgező hatással van.

Összefoglalás:

A Begonia egy szépséges és változatos növény, amely színes és dekoratív lombozattal díszíti otthonodat vagy irodádat. A megfelelő gondozással és figyelemmel hosszú éveken át élvezheted ennek a növénynek a szépségét. Ha bármilyen kérdésed van a Begonia gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet!

Begonia U192 Martin’s Mystery növénnyel kapcsolatos esetleges problémák: Kártevője a fonálféreg, de nem megfelelő gondozás következménye lehet a lisztharmat vagy gyökérrothadás.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Begonia U192 Martin’s Mystery 12cm” értékelése elsőként