Asplenium Nidus - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Asplenium Nidus 12cm

3,200 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465431181

Leírás

Asplenium Nidus 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 20cm magas.

A Asplenium Nidus bemutatása

Az Asplenium Nidus egy trópusi származású szobanövény, amely az Aspleniaceae családba tartozik. A növény legfőbb jellemzője a nagy, zöld, hosszú és széles levelek, amelyeket a középen lévő szár kapcsol össze. A levelek fésűszerűen elrendeződnek, és az egész növényt egy madárfészekre emlékeztető külső megjelenést kölcsönöznek.

Az Asplenium egy viszonylag könnyen tartható növény, és jól alkalmazkodik a beltéri körülményekhez. Az alábbiakban ismertetem a növény gondozásával kapcsolatos útmutatót, hogy segítsek fenntartani a növény egészségét és szépségét.

Asplenium Nidus gondozási útmutató:

Fényigény: Nagyon szereti a világos, de közvetlen napsütéstől védett helyeket. Ideális helyszíne az északi vagy keleti ablakpárkány.

Öntözés: Egy viszonylag nedves környezetet igényel. Az öntözéseket hetente kétszer vagy akár naponta is el lehet végezni a nyári időszakban, míg télen hetente egyszer. Fontos, hogy a növény földje mindig nedves legyen, de ne álljon a vízben.

Páratartalom: Magas páratartalmat kedvel. A szárazabb levegőben érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-25°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) hetente egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal. A téli pihenőidőszakban a tápozást havi egyszerre csökkentheted.

Átültetés: Általában 2-3 évente igényel átültetést. Válasszunk nagyobb, jól szellőző cserépet, és friss földet használjunk, amely jól megtartja a nedvességet, de nem engedi túlzottan megázni a gyökereket. Az átültetést a növény aktív növekedési időszakában, vagyis tavasszal és nyáron végezzük.

Kártevők és betegségek: Ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben, de ha a levelek sárgulni kezdenek, az általában a túlzott öntözésre utal. A levéltetvek és a takácsatkák időnként megjelenhetnek.

Összefoglalva:

Az Asplenium Nidus gondozása nem túl bonyolult, de némi figyelmet igényel. Az átültetést évente egyszer érdemes elvégezni, a megfelelő talaj és fényviszonyok biztosítása mellett. A kártevők és betegségek ellen a megelőzés a legfontosabb, de ha már megtámadta a növényt, azonnali intézkedéseket kell tenni. Ha betartod ezeket a tippeket, szép és egészséges Asplenium Nidus növényed lesz.Ha bármilyen kérdésed van a növény gondozásával kapcsolatban, bátran fordulj a szakembereinkhez a Moai Jungle-ben, akik szívesen segítenek!

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Asplenium Nidus 12cm” értékelése elsőként