Aphelandra White Wash - Moai Jungle - Több, mint gondolnád
Akció!

Aphelandra White Wash 15cm

8,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512352896

Leírás

Aphelandra White Wash 15 cm-es cserépben. A növény átlagosan 45cm hosszú.

Az Aphelandra bemutatása

A Közép- és Dél- Amerikából származó Aphelandra igazi gyöngyszeme lehet azoknak, akik egy egzotikus megjelenésű növényt szeretnének tartani, nagyméretű, fehér erezetű és színezetű levelei mellett, különleges virágával is vonzza a szemeket. Tartásával kapcsolatban elengedhetetlen a pára, trópusi növény lévén vízigényes faj. Hőigényét tekintve fontos, hogy a hőmérséklet ne ingadozzon, ne tegyük huzatos helyre. Habár megtámadhatja pajzstetű, gyapjastetű, vagy takácsatka, fő problémája a száraz levegőből fakadhat, ekkor ugyanis lehullajtja a leveleit.

Aphelandra White Wash ápolás:

Fényigény: Közepes vagy világos fényigényű növény. A közvetett fényt részesíti előnyben, de elviseli az enyhébb árnyékos környezetet is. Kerüld az erős, közvetlen napsütést, mert az károsíthatja a leveleket.

Öntözés: Szereti a mérsékelt nedvességet. Öntözd alaposan, amikor a talaj felső rétege kiszáradt, de ne hagyd, hogy túlzottan elázzon. Ügyelj arra, hogy a víz ne álljon a cserépben, mert ez rothadáshoz vezethet.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a levegő száraz, használj párásítót vagy permetezd meg a leveleket időnként vízzel a páratartalom növelése érdekében.

Hőmérséklet: Számára az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápozás: Tápanyagban gazdag talajban jól növekszik. Tápozd a növényt havonta egyszer, az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) egy vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Virágzás: Általában tavasszal és nyáron virágzik. A virágzás után nyugalmi időszak következik, amikor a növény kevesebb vizet és tápanyagot igényel.

Toxicitás: nem mérgező, háziállat barát.

Összefoglalás:

Az Aphelandra egy lenyűgöző szobanövény, amely a virágai miatt igazán figyelemfelkeltő. A megfelelő gondozással és figyelemmel hosszú éveken át élvezheted ennek a növénynek a szépségét. Ha bármilyen kérdésed van az Aphelandra White Wash gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet!

Aphelandra White Wash növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Száraz levegő hatására lehullajthatja leveleit, kártevői a pajzstetű, gyapjastetű és a takácsatka.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Aphelandra White Wash 15cm” értékelése elsőként