Alocasia Purple Nights - Moai Virág - Több, mint gondolná

Szállítási díj: 1.500 Ft/csomag átlagosan 3-5 növény fér egy dobozba

Kosár

Telefonszámunk: +36 30 394 1813
Boltunk címe: 1082 Bp. Harminckettesek tere 6/a

 

Alocasia Purple Nights

4,500 Ft

A Moai Virágnál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Alocasia Purple Nights 10 cm-es cserépben. A növény átlagosan 25 cm magas.

Az Alocasia egy Ázsiában őshonos növény, melynek szépségét a nagy levelek ( akár 40 cm ) és azok mintázata teszi ki. Színét tekintve hibridtől függően jelenik meg a zöld rengeteg árnyalata, de akár lila és ezüstös színekkel is díszítheti otthonunkat. Igényei egyedfüggőek, de általánosan elmondható róluk, hogy a meleg, párás környezetet kedvelik, minél több szűrt fénnyel. Az Alocasia hálás faj, tavasztól-őszig gyorsan hajt nagyméretű leveleket, vagy akár virágot is, télen viszont tartsuk száraz meleg helyen, ekkor ugyanis a rizómába húzódik vissza. Az Alocasia mérgező faj, ezért gyermektől és háziállattól tartsuk távol.

Alocasia Purple Nights ápolása:

Hőmérséklet: Tartsuk minimum 18°C, maximum 25°C-on
Fény: Az egészséges növekedéshez elengedhetetlen az erős közvetett fény, de a félárnyékot, árnyékot is jól tűri.
Vízigény: Fontos hogy a földje ne legyen mindig nedves, az ugyanis a gyökér károsodását okozza.
Öntözzük langyos vízzel akkor ha a talaj felszíne szára.
Pára: Magas páratartalmat igényel, ezért tegyünk agyaggolyót a tálcájára, tegyük több növény közé, vagy juttassunk vizet közvetlenül a leveleire.
Föld: Az Alocasia földje legyen jó vízáteresztő, levegős. A talaj minőségének javításához használhatunk perlitet, kókuszrostot, és spanghum mohát.
Tápozás: Tavasztól-nyárig rendszeres, havonta egyszeri tápozást igényel. Ősszel fokozatosan csökkentsük a tápozás adagját, télen pedig ne adjunk neki.
Toxicitás: Emberre és állatra egyaránt mérgező.

Alocasia Purple Nights növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:
Leggyakoribb problémája a rossz minőségű víz, a túlöntözés miatt elrohadt gyökér, vagy az alacsony hőmérséklet miatt keletkezik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Alocasia Purple Nights” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük