Alocasia Nairobi Night - Moai jungle - Több, mint gondolnád
(1 vásárlói értékelés)

Alocasia Nairobi Night

7,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Alocasia Nairobi Night 15 cm-es cserépben. A növény áltagosan 50cm magas.

Alocasia Nairobi Night bemutatása:

Az Alocasia egy Ázsiában őshonos növény, melynek szépségét a nagy levelek ( akár 40 cm ) és azok mintázata teszi ki. Színét tekintve hibridtől függően jelenik meg a zöld rengeteg árnyalata, de akár lila és ezüstös színekkel is díszítheti otthonunkat. Igényei egyedfüggőek, de általánosan elmondható róluk, hogy a meleg, párás környezetet kedvelik, minél több szűrt fénnyel. Az Alocasia hálás faj, tavasztól-őszig gyorsan hajt nagyméretű leveleket, vagy akár virágot is, télen viszont tartsuk száraz meleg helyen, ekkor ugyanis a rizómába húzódik vissza. Az Alocasia mérgező faj, ezért gyermektől és háziállattól tartsuk távol.

Alocasia Nairobi Night gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. A közvetett fényt részesíti előnyben, de elviseli az alacsonyabb fényviszonyokat is. Kerüld az erős, közvetlen napsütést, mert az égetheti a leveleket.

Öntözés: Szereti a mérsékelt nedvességet. Öntözd alaposan, amikor a talaj felső rétege kiszáradt, de ne hagyd, hogy túlzottan elázzon. Ügyelj arra, hogy a vízelvezető lyukakon keresztül távozzon a felesleges víz, hogy elkerüld a gyökérrothadást, ha lehet lágy vízzel locsold.

Páratartalom: Magas páratartalmat szeret. Ha a levegő száraz, használj párásítót vagy helyezz vízzel teli tálat a növény közelébe a páratartalom növelése érdekében.

Hőmérséklet: Számára az ideális hőmérséklet 20-30°C között van. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápozás: Tápanyagban gazdag talajban jól növekszik. Havonta egyszer, az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) tápozd a növényt egy vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint.

Átültetés: Ritkán igényel átültetést. Általában csak akkor ültesd át, ha a gyökérrendszer már betöltötte a jelenlegi cserépét. Válassz egy nagyobb cserépet, amely jó vízelvezetéssel rendelkezik, és töltsd fel tápanyagban gazdag talajjal. Válassz trópusi földkeverék mixet, vagy készítsd el magad!

Toxicitás: Emberre és állatra egyaránt mérgező.

Összefoglalás:

Az Alocasia Nairobi Night egy lenyűgöző növény, amely szép megjelenésével feldobja a beltéri teret. A megfelelő gondozással és figyelemmel hosszú éveken át élvezheted ennek a növénynek a szépségét. Ha bármilyen kérdésed van az Alocasia Nairobi Night gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet!

Növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Leggyakoribb problémája a rossz minőségű, kemény víz, a túlöntözés miatt elrohadt gyökér, vagy az alacsony hőmérséklet miatt keletkezik.

Alocasia Nairobi Night termékről 1 értékelés

  1. Csavajda Dóra (megerősített tulajdonos)

    Ez a növény egy csoda! Májusban vettem, azóta több, mint 10 centit nőtt, és ontja a leveleket. Nagyon csodás, erős, egészséges növény. Ráadásul már másodjára virágzik, és míg olvastam, hogy az alocasia eldobhat levelet a virágzás alatt az energiafelhasználás miatt, addig Ő 3 levelet hozott már közben, és látok még itt-ott kezdődő levelet. Életem legjobb vétele volt, köszönöm!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük