Alocasia Ivory coast - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Alocasia Ivory Coast

2,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Alocasia Ivory coast 6 cm-es cserépben. Az Alocasia Ivory coast átlagosan 10 cm magas.

Alocasia Ivory coast bemutatása:

Alocasia Ivory Coast egy trópusi származású dísznövény, amely az aroidok családjába tartozik. Ez a növény az elefántfül (Alocasia) csoportba tartozik, és az egész növény nagy, díszes szív alakú leveleiről ismert. Az Ivory Coast az utóbbi években vált népszerűvé a beltéri növények szerelmesei körében az egzotikus megjelenése és könnyű gondozása miatt.

Alocasia Ivory Coast gondozása

Fényigény: Számára az ideális fényviszonyok a részben árnyékos helyek. Kerülni kell az erős, közvetlen napsütést, mert a túl sok fény égetheti a leveleket.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. A talaj felső rétegét hagyjuk kiszáradni az öntözések között, és csak akkor öntözzük meg a növényt, ha a talaj kiszárad. Télen, amikor a növény nyugalmi állapotban van, csökkentsük az öntözések számát és mennyiségét.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a lakásban száraz a levegő, akkor használjunk párásítót, vagy helyezzünk nedves kavicsokat a cserép aljára.

Hőmérséklet: Számára az ideális hőmérséklet 18-27°C között van. Kerüljük a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasszal és nyáron) havonta egyszer tápozzuk az Ivory Coastot. Használjunk egy vízben oldódó, kiegyensúlyozott szobanövény-tápoldatot.

Átültetés: Átültetésre csak akkor szorul, ha a gyökerek már megtöltötték a cserép alját. Általában 2-3 évente ajánlott átültetni, és ekkor egy nagyobb cserépbe helyezni a növényt.

Kártevők és betegségek: Az Ivory Coast ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben. Azonban ügyeljünk a levéltetvek, takácsatkák és tripszek megjelenésére.

Toxicitás: Levelei és gumója is mérgező lehet, tartalmazhat olyan vegyületeket, amelyek bőrirritációt és allergiás reakciókat okozhatnak.

Összegzés

Az Ivory Coast egy lenyűgöző növény, amely bármely beltéri kert dísze lehet. Bár nagyobb gondozási igényekkel bír, ha betartjuk az általunk bemutatott gondozási útmutatót, akkor éveken át élvezhetjük ennek a növénynek a szépségét. Ha bármilyen kérdésed van a növény gondozásával kapcsolatban, bátran fordulj a szakembereinkhez a Moai Jungle-ben, akik szívesen segítenek!

Növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Leggyakoribb problémája a rossz minőségű, kemény víz, a túlöntözés miatt elrohadt gyökér, vagy az alacsony hőmérséklet miatt keletkezik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Alocasia Ivory Coast” értékelése elsőként