Aeschynanthus Mona Lisa - Moai Jungle- Több, mint gondolnád

Aeschynanthus Mona Lisa 11cm

4,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465423919

Leírás

Aeschynanthus Mona Lisa 11 cm-es cserépben. A növény átlagosan 20 cm magas.

Aeschynanthus Mona Lisa bemutatása:

A Aeschynanthus Mona Lisa egy trópusi származású, örökzöld dísznövény, amely az Gesneriaceae családba tartozik. A növény ágai felállóak, hajlékonyak és elágazóak lehetnek, levelei fényes zöld színűek, ovális alakúak és szélein finom fogazottak. A virágok vöröses-lila vagy piros színűek, a cső alakú virágzat hosszú és vékony. Az Aeschynanthus Mona Lisa vonzó szobanövényként ismert, és jól mutat függő kosarakban vagy magasabb állványokon.

Aeschynanthus Mona Lisa gondozása:

Fényigény: A Mona Lisa közepes vagy erős fényigényű növény, de közvetlen napsütéstől óvni kell. Helyezzük el a növényt világos helyre, ahol diffúz fény éri.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Az öntözés előtt várjuk meg, amíg a föld felső rétege kissé kiszárad. Télen a növényt kevesebb vízzel öntözzük.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Nedvesítsük rendszeresen a leveleket és a levegőt körülötte.

Hőmérséklet: Az Aeschynanthus Mona Lisa 18-24°C-os hőmérsékleten érzi jól magát. Kerüljük a huzatot és a hőmérséklet ingadozást.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozzuk a növényt vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, figyelve arra, hogy ne túl sok tápanyagot kapjon.

Átültetés: A Mona Lisa átültetésre csak akkor szorul, ha a gyökérzete már kitöltötte a cserépet. Az átültetést tavasszal végezzük, friss földbe, amely jól szellőzik és jó vízáteresztő képességgel rendelkezik.

Kártevők és betegségek: Vannak bizonyos betegségei és kártevői, amelyek befolyásolhatják a növény egészségét és megjelenését. Néhány közülük:

Betegségek:

  • Gombás betegségek, például lisztharmat, rozsda és penész, amelyek a nedvességgel és a túlzott nedvességgel járó környezetben könnyen elterjednek. A fertőzött leveleket és szárakat el kell távolítani, és gombaölő szerrel kell kezelni a növényt.
  • Bakteriális fertőzések, amelyek általában a túlzott öntözéssel és a nedves környezettel járnak. A fertőzött részeket el kell távolítani, és a növényt szárított környezetben kell tartani.
  • Vírusos betegségek, amelyek az érintett növény részein sárgulást és elhalást okozhatnak. A vírusos növényeket el kell távolítani, hogy megakadályozzák a további terjedést.

Kártevők:

  • Levéltetvek, amelyek a levelek alatt találhatók, és szívják ki a növény nedvességét, és azokat eldeformálják. A levéltetvek elleni védekezésre permetezhetünk növényvédő szert.

Toxicitás: A Mona Lisa nem mérgező növény, Így biztonságosan tartható környezetben, ahol vannak kisgyermekek vagy háziállatok.

Összegzés

A Mona Lisa egy csodálatos szobanövény, amely egyszerűen gondozható és gyönyörű megjelenésű. Azonban, hogy a növény egészséges maradjon és szépen növekedjen, fontos odafigyelni a betegségekre és a kártevőkre, valamint a megfelelő táplálkozásra és gondozásra. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj a hozzánk Facebookon vagy kérdezz meg minket a boltban.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Aeschynanthus Mona Lisa 11cm” értékelése elsőként