Zamioculcas Zenzi - Agglegénypálma - Moai Jungle

Agglegénypálma – Zamioculcas Zenzi 6cm

3,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. TÚLMÉRETES NÖVÉNY, NEHÉZ, NEM TUDJUK POSTÁZNI!

Elfogyott

3213465431112

Leírás

Zamioculcas Zenzi bemutatása

A Zamioculcas Zenzi, más néven ZZ növény, egy népszerű beltéri dísznövény, amelyet a dekoratív lombozata miatt kedvelnek. A növény aroid családba tartozik, és eredetileg Kelet-Afrikából származik. A Zamioculcas Zenzi húsos, sötétzöld levelei és vastag gumós szára miatt ellenálló és könnyen tartható növénynek számít.

Lssan növekvő növény, amelynek levelei szokatlanul tartósak és ellenállóak. Az igénytelenebb szobanövényekhez tartozik.

Zamioculcas Zenzi gondozási útmutató

Fényigény: Közepes fényigényű növény. A növény jól bírja az alacsony fényviszonyokat, de elviseli a közvetlen napfényt is. Az ideális hely a növény számára az, ahol a közvetett napfény éri a leveleket.

Öntözés: Szárazságtűrő növény, amely jól bírja a kevesebb vízzel való ellátást. A növényt csak akkor öntözd, amikor a talaj teljesen kiszáradt. Ügyelj arra, hogy a vízelvezető lyukakon át távozzon a felesleges víz, hogy elkerüld a gyökérrothadást, ami nagyon gyakori problémája lehet az agglegénypálmának.

Páratartalom: Nem igényel magas páratartalmat. Jól alkalmazkodik a szárazabb beltéri környezethez is. Szinte mindent túl él.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-26°C között van. A növény jól bírja a melegebb és hűvösebb környezetet is, de kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot, mert ezeket nem szereti a növény.

Tápozás: Nem igényel túlzott tápozást. Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt egy vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, válaszd a mi kedvencünket, a Bioremiq-et! Ügyelj arra, hogy ne tápozd túl!

Átültetés: Lassan növekszik, így nem igényel gyakori átültetést. Általában 2-3 évente elég átültetni a növényt, amikor már eldeformálódott a cserepe. Használj jó vízelvezetésű földkeveréket, és ültessd át a növényt egy nagyobb cserépbe, amikor a gyökerek kinőtték a jelenlegi edényüket.

Mérgező hatás: Mérgező lehet, ha lenyelik vagy bőrrel érintkezik vele. Tartsd távol a gyermekektől és a háziállatoktól.

Összefoglalás:

Könnyen tartható növény, amely szép zöld lombozattal díszítheti otthonodat vagy irodádat. A megfelelő gondozás és figyelem segít fenntartani a növény egészségét és szépségét hosszú távon. Ha bármilyen kérdésed van a Zamioculcas Zenzi gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Agglegénypálma – Zamioculcas Zenzi 6cm” értékelése elsőként