Tradescantia Sweetness - Moai jungle - több, mint gondolnád

Tradescantia Sweetness

1,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Tradescantia Sweetness 5 cm-es cserépben. A növény átlagosan 10 cm magas.

Tradescantia Sweetness bemutatása:

Az egyik leglátványosabban fejlődő szobanövény a Tradescantia (pletyka), a figyelmes gondozást egészséges, burjánzó levelekkel hálálja meg. Jellemzői legfőképpen a hegyes, lila, és hibridtől függően húsos levelek, melyeket akár fel is függeszthetünk egy karóra. Tartása egy kezdőnek sem okoz gondot, egyszerű nevelni – fő igénye a szobahőmérséklet, párás levegő, és időnkénti tápanyagpótlás. Kártevői a viaszos pajzstetvek és a takácsatka, ezek főként a nem megfelelő tartás miatt támadhatják meg.

A Tradescantia növények gondozása egyszerű, és az alábbiakban bemutatom a megfelelő gondozási útmutatót:

A Pletyka gondozása:

Fényigény: A Tradescantia növények szeretik a nagyon világos helyeket, de tűrik az enyhe árnyékot is. Az ideális hely a növény számára az, ahol kap elég fényt, de közvetlen napfénytől védett.

Öntözés: Szeretik a mérsékelt öntözést. Öntözd meg a növényt, amikor a talaj felső rétege kiszáradt. Ügyelj arra, hogy a talaj enyhén nedves maradjon, de ne áztasd túl a növényt, több a szárazságot is jól bírja.

Hőmérséklet: A számára ideális a 18-24°C közötti hőmérséklet. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápanyagok: Tápanyagban gazdag talajt igényelnek. Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt egy általános célú, vízben oldódó növénytápoldattal.

Átültetés: A Tradescantia növények általában nem igényelnek gyakori átültetést. Átültetésüket csak akkor végezzük el, ha a gyökérrendszer már betöltötte a jelenlegi cserépet. Használj jó vízelvezetéssel rendelkező földkeveréket, és ültessd át a növényt egy nagyobb cserépbe, amikor szükséges.

Összefoglalás:

A Sweetness egy szép és könnyen tartható növény, amely élénk színeivel és lombozatával díszíti a környezetét. Gondoskodj róla megfelelően, és gyönyörködj a látványában és színpompájában. Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet vagy nézd meg TikTok csatornánkat!

Tradescantia Sweetness növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Megtámadhatja viaszos pajzstetű és takácsatka.

Ha igénytelenebb szobanövényeket keresel, akkor ezt a cikkünket olvasd el, ha szárazságtűrőket akkor pedig ezt, érdemes lehet megnézned a futó növényekről szóló blogposztunkat is, hiszen ők is csodálatosak!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tradescantia Sweetness” értékelése elsőként