Szeplősarc / Hypoestes - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Szeplősarc / Hypoestes 7cm

900 Ft

A Moai Jungle mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465433642 ,

Leírás

Szeplősarc / Hypoestes 8 cm-es cserépben. A növények nincsenek fajta szerint számontartva, ha egy bizonyos színt szeretnél, rendelés előtt kérlek érdeklődj.

A szeplősarc bemutatása

A Hypoestes, más néven Feketelegyező, egy gyönyörű és színpompás növény, amelyet a gazdag levélszínű és mintázatú levelei miatt kedvelnek. Ez a növény eredetileg Afrikából származik, és a dísznövények között elterjedt. A Hypoestes fajták változatosak lehetnek, és különböző színű és mintázatú levelekkel rendelkezhetnek, mint például rózsaszín, lila, fehér vagy zöld, amelyek csíkokkal vagy foltokkal díszítettek. Az igénytelenebb fajok közé tartozik.

A Hypoestes növények gondozása viszonylag egyszerű, és az alábbiakban bemutatom a megfelelő gondozási útmutatót:

A szeplősarc, azaz a Hypoestes gondozása

Fényigény: A növények szeretik a világos helyeket, de tűrik az enyhe árnyékot is. Az ideális hely a növény számára az, ahol kap elég fényt, de közvetlen napfénytől védett.

Öntözés: Szeretik a mérsékelt öntözést. Öntözd meg a növényt, amikor a talaj felső rétege kiszáradt. Ügyelj arra, hogy a talaj enyhén nedves maradjon, de ne áztasd túl a növényt.

Hőmérséklet: Számára ideális a 18-24°C közötti hőmérséklet. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápanyagok: A növények tápanyagban gazdag talajt igényelnek. Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt egy általános célú, vízben oldódó növénytápoldattal.

Átültetés: A Hypoestes növények általában nem igényelnek gyakori átültetést. Átültetésüket csak akkor végezzük el, ha a gyökérrendszer már betöltötte a jelenlegi cserépet. Használj jó vízelvezetéssel rendelkező földkeveréket, és ültessd át a növényt egy nagyobb cserépbe, amikor szükséges.

Összefoglalás:

A Hypoestes egy varázslatos növény, amely színes és élénk lombozattal díszíti a környezetét. Gondoskodj róla megfelelően, és gyönyörködj a látványában és változatos színpompájában.

Még több érdekesség a szobanövényekről:

Ha még többet szeretnél megtudni a különböző trópusi növényekről, olvasd el blogposztjainkat! Megtudhatod, hogy milyen talajkeveréket szeretnek, hova érdemes tenni őket, hogyan érdemes locsolni őket, vagy éppen milyen kártevők ellen, hogyan érdemes védekezni, vagy miért sárgulhatnak el a levelek a különböző növényeken.

Ha igénytelenebb szobanövényeket keresel, akkor ezt a cikkünket olvasd el, ha szárazságtűrőket akkor pedig ezt, érdemes lehet megnézned a futó növényekről szóló blogposztunkat is, hiszen ők is csodálatosak!

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet vagy nézd meg TikTok csatornánkat!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szeplősarc / Hypoestes 7cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük