Strobilanthes Dyerianus - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Strobilanthes Dyerianus 12cm

3,200 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465422752

Leírás

Strobilanthes Dyerianus 12 cm-es cserépben.

Strobilanthes Dyerianus bemutatása:

A Strobilanthes Dyerianus, vagy más néven „perselylevél” egy egzotikus, dísznövény, amely Indiában, Mianmarban és Thaiföldön őshonos. Az Acanthaceae családba tartozik, és a széles, lándzsa alakú, sötétzöld levelei miatt vált népszerűvé. A levelek felső felülete szürke-szürkészöld, alsó része pedig bíborvörös vagy lilás árnyalatú. A növény évelő, és 30-90 cm magasra nőhet.

A perselylevél könnyen gondozható és hosszú életű dísznövény, amely nagyon jól mutat a lakásban vagy az irodában.

Gondozása

Fényigény: A perselylevél világos helyet kedvel, de közvetlen napfényt kerülni kell. A fényhiányos környezetben a növény levelei elveszítik a színüket, és kevésbé lesz díszes.

Öntözés: A perselylevél mérsékelt öntözést igényel. Ügyelj arra, hogy a talaj felső rétege mindig kissé nedves legyen, de elkerülni a túlöntözést. Az elhalt leveleket rendszeresen távolítsd el.

Páratartalom: A perselylevélnek magas páratartalomra van szüksége. Párasprével vagy párásítóval segíthetsz a megfelelő páratartalom fenntartásában. Ha a levelek szélei száradni kezdenek, az azt jelzi, hogy a levegő túl száraz.

Hőmérséklet: A perselylevélnek állandó hőmérsékletre van szüksége, és nem tolerálja a hideget. Az ideális hőmérséklet 18-25°C között van. Ügyelj arra, hogy ne tegyük ki a növényt huzatos helyre.

Tápozás: A perselylevél tavasztól őszig havonta egyszer tápoldatozást igényel. A virágnövényekhez használt, vízben oldódó tápoldatokat használhatjuk, de csak az ajánlott mennyiségben.

Átültetés: Az átültetés ideje a Strobilanthes Dyerianus esetében általában a növény gyors növekedése miatt szükséges. Amennyiben a gyökerek már ki vannak növényed a cserépből, és a föld teljesen elhasználódott, át kell ültetned a növényt. A legjobb időpont az átültetésre a tavasz eleje vagy a nyár eleje, amikor a növény aktív növekedési fázisban van.

Kártevők és betegségek: A Strobilanthes Dyerianus ellenálló a kártevőkkel szemben, de a meleg és nedves környezet kedvezhet a levéltetvek és a tripszek megjelenésének. Ha ilyen problémák merülnek fel, a problémás részeket azonnal távolítsd el, és használj kártevőirtó spray-t a növény kezeléséhez.

Összefoglalás

A Strobilanthes Dyerianus egy gyönyörű növény, amely élénk színeivel és különleges mintázatával valódi ékköve lehet bármelyik szobának. A megfelelő gondozással hosszú éveken át élvezheted a növény szépségét. Ha bármilyen kérdésed van a Strobilanthes Dyerianus gondozásával kapcsolatban, fordulj szakértők segítségéhez. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Strobilanthes Dyerianus 12cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük