Stapelia leendertziae - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Stapelia leendertziae

1,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Stapelia leendertziae 6 cm-es cserépben. A növény átlagosan 10 cm magas.

A Stapelia leendertziae bemutatása

A Stapelia leendertziae egy sivatagi kaktuszhoz hasonlóan kinéző trópusi növény, amely az Asclepiadaceae családba tartozik. Az Afrikában őshonos növény húsevő képességéről híres, mivel rovarokat vonz és fogyaszt. Különleges, szokatlan virágai miatt nagyon népszerű dísznövénynek számít. Az alábbiakban ismertetjük a Stapelia leendertziae gondozásával kapcsolatos útmutatót, hogy segítsünk fenntartani a növény egészségét és szépségét.

Stapelia leendertziae gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Helyezd el világos helyre, de közvetlen napfénytől védett helyen.

Öntözés: Alacsony vízigényű növény. Öntözd meg alaposan, majd hagyd, hogy a föld felső rétege kiszáradjon az öntözések között. A téli hónapokban csökkentsd az öntözések számát.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. A szárazabb levegőben érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-27°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó kaktusztápoldattal. A virágzást segítheted elő speciális virágzást segítő tápoldattal, melyet kaphatsz itt.

Átültetés: Általában két évente kell átültetni. A fiatalabb növényeket évente átültetheted, amíg el nem érik a kívánt méretet. Az átültetéshez használj jó minőségű kaktuszföldet vagy sziklakerti talajt, amely jó vízelvezetést biztosít a gyökerek számára. Az új cserépnek csak egy kicsit kell nagyobbnak lennie a réginél, mert  kicsi és lassan nő. Ügyelj arra, hogy az új cserépbe jó minőségű földet tegyél, amely nem tartalmaz túl sok tápanyagot, mivel a növénynek csak mérsékelt tápigénye van.

Kártevők és betegségek: Általában ellenálló a kártevők és betegségekkel szemben, azonban néha megtámadhatják a levéltetvek, a takácsatkák és a pajzstetvek. Ha észreveszed a kártevőket, távolítsd el őket kézzel vagy használj szappanos vízzel vagy rovarirtó spray-t a növény kezelésére. Azonban ügyelj arra, hogy a rovarirtó szerek ne károsítsák a növényt.

Toxicitás: Nem toxikus növény, így biztonságosan tartható otthonokban és háziállatokkal is.

Összefoglaló

A Stapelia leendertziae egy szép és érdekes növény, amely könnyen tartható és kevés gondoskodást igényel. Ha betartod a fent említett útmutatót, élvezheted a növény díszes megjelenését. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, bátran fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Stapelia leendertziae” értékelése elsőként